wątroba na szaszłykach
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz cebulę i marchewkę, pokrój w pierścienie.
* moja wątroba, Usuń filmy, drogi żółciowe, moczyć w wodzie lub mleku przez 30-40 minut. Opłucz, pokrój na kawałki, które wygodnie będzie nawlec na patyki (jak kebab), tj. w przybliżeniu kwadratowe. Na jeden patyk nie więcej niż 4 kawałki.
*posolić wątrobę, pieprz, przykryć sezamem(1 łyżka). Wlać 2 łyżki.l. ras. olej. Mieszać.
* obierz ziemniaki, pokrój je w grube koła (w przeciwnym razie ziemniaki nie będą mogły się upiec). Sól, pieprz, dodaj 3 łyżki.l. ras. olej.
* teraz nawlecz wątrobę na szaszłyki na przemian z marchewką i cebulą.
* umieść ziemniaki w naczyniu do pieczenia.
* rozłóż szaszłyki wątrobowe na wierzchu.
* dodaj trochę osolonej wody. Przykryj formę folią.
*Rozgrzej piekarnik do 180*. Stawiamy tam nasze danie.Nie musisz niczego odwracać i przeszkadzać. Gotuj przez około 45-60 minut.
* teraz musisz usunąć folię i pozwolić jej się zrumienić przez 5-10 minut lub po prostu w piekarniku przez 20 minut, wątroba na szaszłykach jest gotowa.
smacznego.
* moja wątroba, Usuń filmy, drogi żółciowe, moczyć w wodzie lub mleku przez 30-40 minut. Opłucz, pokrój na kawałki, które wygodnie będzie nawlec na patyki (jak kebab), tj. w przybliżeniu kwadratowe. Na jeden patyk nie więcej niż 4 kawałki.
*posolić wątrobę, pieprz, przykryć sezamem(1 łyżka). Wlać 2 łyżki.l. ras. olej. Mieszać.
* obierz ziemniaki, pokrój je w grube koła (w przeciwnym razie ziemniaki nie będą mogły się upiec). Sól, pieprz, dodaj 3 łyżki.l. ras. olej.
* teraz nawlecz wątrobę na szaszłyki na przemian z marchewką i cebulą.
* umieść ziemniaki w naczyniu do pieczenia.
* rozłóż szaszłyki wątrobowe na wierzchu.
* dodaj trochę osolonej wody. Przykryj formę folią.
*Rozgrzej piekarnik do 180*. Stawiamy tam nasze danie.Nie musisz niczego odwracać i przeszkadzać. Gotuj przez około 45-60 minut.
* teraz musisz usunąć folię i pozwolić jej się zrumienić przez 5-10 minut lub po prostu w piekarniku przez 20 minut, wątroba na szaszłykach jest gotowa.
smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g