wątroba na szaszłykach

niezwykłe, smaczne i nie pracochłonne, dla zaproszonych gości i rodzinnego obiadu. Jeśli jesteś normalny w stosunku do majonezu, radziłbym posmarować ziemniaki majonezem.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 57 % 13 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
obierz cebulę i marchewkę, pokrój w pierścienie.

* moja wątroba, Usuń filmy, drogi żółciowe, moczyć w wodzie lub mleku przez 30-40 minut. Opłucz, pokrój na kawałki, które wygodnie będzie nawlec na patyki (jak kebab), tj. w przybliżeniu kwadratowe. Na jeden patyk nie więcej niż 4 kawałki.

*posolić wątrobę, pieprz, przykryć sezamem(1 łyżka). Wlać 2 łyżki.l. ras. olej. Mieszać.

* obierz ziemniaki, pokrój je w grube koła (w przeciwnym razie ziemniaki nie będą mogły się upiec). Sól, pieprz, dodaj 3 łyżki.l. ras. olej.

* teraz nawlecz wątrobę na szaszłyki na przemian z marchewką i cebulą.

* umieść ziemniaki w naczyniu do pieczenia.

* rozłóż szaszłyki wątrobowe na wierzchu.

* dodaj trochę osolonej wody. Przykryj formę folią.

*Rozgrzej piekarnik do 180*. Stawiamy tam nasze danie.Nie musisz niczego odwracać i przeszkadzać. Gotuj przez około 45-60 minut.

* teraz musisz usunąć folię i pozwolić jej się zrumienić przez 5-10 minut lub po prostu w piekarniku przez 20 minut, wątroba na szaszłykach jest gotowa.
smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy