krem z białej czekolady z truskawkami i miętą

najdelikatniejszy krem jest niezbędny do ciast i francuskich makaronów! Szybko i smacznie! Ten krem z białej czekolady doskonale nadaje się do francuskich ciasteczek macarons, a także do ciast i ciast.
Dot (Varia)Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 40 % 23 g
węglowodany 53 % 31 g
368 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
gotowanie:
1. Zmiel białą czekoladę, włóż do miski i rozpuść w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej;
2. W rondelku zagotuj śmietanę z dodatkiem liści mięty (umyj je wcześniej), zdejmij z ognia i pozwól mu parzyć pod pokrywką przez 10-15 minut. Po usunięciu liści.
3. Wlej gorącą śmietanę miętową do rozpuszczonej czekolady, ciągle mieszając trzepaczką, aby nie było grudek.
4. Po dodaniu puree truskawkowego i wymieszaniu trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
5. Przykryj folią spożywczą i włóż do zamrażarki, aż stwardnieje. Przed użyciem ubij.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g

Podobne przepisy