ciasto & quot; dla ukochanej & quot;

ani wygląd, ani smak tego ciasta nie pozostawi Twojej ukochanej obojętnej. W torcie wszystko jest pyszne-biszkopt nasączony sokiem wiśniowym z koniakiem, delikatny krem twarogowy i oryginalny design.Doskonały dodatek do jagód wiśni z galaretką wiśniową. Pyszne ciasto biszkoptowe z najdelikatniejszym kremem twarogowym, z sercem w środku wypełnionym jagodami wiśni i zalanym galaretką.Jak ten cud może być bez smaku.
lakshmi-777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 15 % 7 g
węglowodany 71 % 34 g
233 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
to ciasto zrobiłam dla mojego ukochanego męża.Ciasto jest bardzo delikatne i smaczne.
na przemian piecz herbatniki.Ubij jajka mikserem, aż stopniowo zwiększą objętość, dodając cukier. Ubijaj przez 7 minut. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z deszczem i mieszamy szpatułką od dołu do góry.
przykryj dno formy pergaminem, wlej ciasto i przekręć formę zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aby nie było wybrzuszenia w środku, piecz przez 30-35 minut w 180 stopniach.
ochłodzimy każdy biszkopt i pokroimy na pół-otrzymasz 4 ciasta.
na dwóch ciastach pośrodku Wytnij serce według wzoru.
przygotuj krem: ubij wszystkie składniki mikserem.
przygotuj impregnację: wymieszaj sok wiśniowy z koniakiem.
kładziemy pierwsze całe ciasto i nasączamy sokiem, nakładamy warstwę kremu na wierzch.
następnie drugie całe ciasto, również impregnujemy i smarujemy kremem.
następnie trzecie ciasto z wyciętym środkiem.Nasączamy go również sokiem i smarujemy kremem.
następnie ostatnie czwarte ciasto z wyciętym środkiem.
dobrze posmaruj całe ciasto kremem wokół i na środku.Wkładamy go do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
w tym czasie przygotujemy galaretkę.Rozpuścić w 200 ml gorącej wody, schłodzić do temperatury pokojowej.
po wyjęciu ciasta z lodówki środek wypełniamy mocno jagodami wiśni.Teraz zaczyna się sezon wiśniowy, możesz użyć świeżych wiśni i świeżego soku wiśniowego.
wlać gotową galaretkę i ponownie włożyć ciasto do lodówki, aby utwardzić środek i dalej impregnować.
dekorujemy gotowe ciasto do woli, jak mówi Fantazja.
smacznego!
Kochaj i bądź kochany!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Galaretka - 80   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sok wiśniowy - 47   kcal/100g
  • Zagęszczacz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy