ciasto & amp;quot; dla ukochanej& quot;
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
to ciasto zrobiłam dla mojego ukochanego męża.Ciasto jest bardzo delikatne i smaczne.
na przemian piecz herbatniki.Ubij jajka mikserem, aż stopniowo zwiększą objętość, dodając cukier. Ubijaj przez 7 minut. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z deszczem i mieszamy szpatułką od dołu do góry.
przykryj dno formy pergaminem, wlej ciasto i przekręć formę zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aby nie było wybrzuszenia w środku, piecz przez 30-35 minut w 180 stopniach.
ochłodzimy każdy biszkopt i pokroimy na pół-otrzymasz 4 ciasta.
na dwóch ciastach pośrodku Wytnij serce według wzoru.
przygotuj krem: ubij wszystkie składniki mikserem.
przygotuj impregnację: wymieszaj sok wiśniowy z koniakiem.
kładziemy pierwsze całe ciasto i nasączamy sokiem, nakładamy warstwę kremu na wierzch.
następnie drugie całe ciasto, również impregnujemy i smarujemy kremem.
następnie trzecie ciasto z wyciętym środkiem.Nasączamy go również sokiem i smarujemy kremem.
następnie ostatnie czwarte ciasto z wyciętym środkiem.
dobrze posmaruj całe ciasto kremem wokół i na środku.Wkładamy go do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
w tym czasie przygotujemy galaretkę.Rozpuścić w 200 ml gorącej wody, schłodzić do temperatury pokojowej.
po wyjęciu ciasta z lodówki środek wypełniamy mocno jagodami wiśni.Teraz zaczyna się sezon wiśniowy, możesz użyć świeżych wiśni i świeżego soku wiśniowego.
wlać gotową galaretkę i ponownie włożyć ciasto do lodówki, aby utwardzić środek i dalej impregnować.
dekorujemy gotowe ciasto do woli, jak mówi Fantazja.
smacznego!
Kochaj i bądź kochany!
na przemian piecz herbatniki.Ubij jajka mikserem, aż stopniowo zwiększą objętość, dodając cukier. Ubijaj przez 7 minut. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z deszczem i mieszamy szpatułką od dołu do góry.
przykryj dno formy pergaminem, wlej ciasto i przekręć formę zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aby nie było wybrzuszenia w środku, piecz przez 30-35 minut w 180 stopniach.
ochłodzimy każdy biszkopt i pokroimy na pół-otrzymasz 4 ciasta.
na dwóch ciastach pośrodku Wytnij serce według wzoru.
przygotuj krem: ubij wszystkie składniki mikserem.
przygotuj impregnację: wymieszaj sok wiśniowy z koniakiem.
kładziemy pierwsze całe ciasto i nasączamy sokiem, nakładamy warstwę kremu na wierzch.
następnie drugie całe ciasto, również impregnujemy i smarujemy kremem.
następnie trzecie ciasto z wyciętym środkiem.Nasączamy go również sokiem i smarujemy kremem.
następnie ostatnie czwarte ciasto z wyciętym środkiem.
dobrze posmaruj całe ciasto kremem wokół i na środku.Wkładamy go do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
w tym czasie przygotujemy galaretkę.Rozpuścić w 200 ml gorącej wody, schłodzić do temperatury pokojowej.
po wyjęciu ciasta z lodówki środek wypełniamy mocno jagodami wiśni.Teraz zaczyna się sezon wiśniowy, możesz użyć świeżych wiśni i świeżego soku wiśniowego.
wlać gotową galaretkę i ponownie włożyć ciasto do lodówki, aby utwardzić środek i dalej impregnować.
dekorujemy gotowe ciasto do woli, jak mówi Fantazja.
smacznego!
Kochaj i bądź kochany!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sok wiśniowy - 47 kcal/100g
- Zagęszczacz - 0 kcal/100g