Alkohol Na skondensowanym jajku alkoholowym

najprostszy przepis, który daje bardzo smaczny napój.
nastjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 29 % 5 g
202 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

wakacje są tuż za rogiem, oczekuje się różnych gości, potrzebujesz różnych napojów, aby zaspokoić wszystkie prośby? Gotuj dużo pysznego jedzenia i eksperymentuj z alkoholem, biorąc pod uwagę upodobania gości. Mężczyźni lubią mocniejsze napoje, kobiety zwykle zamawiają słodsze i lżejsze. Jeśli do uroczystości pozostało nie więcej niż 2-3 dni, będziesz miał czas na przygotowanie likieru jajecznego ze skondensowanym mlekiem. Panie będą zachwycone.
przygotuj naczynia i rozbij do nich jajka. Za pomocą miksera dobrze je ubij i napełnij alkoholem. Włącz mikser i ponownie wszystko dobrze ubijaj przez pięć minut. Dodaj mleko skondensowane i kontynuuj ubijanie napoju.
aby uzyskać przyjemny zapach, wlej wanilinę do likieru.
przygotuj szklane butelki do pakowania. Wlej do nich gotowy Likier i przechowuj w lodówce do wakacji.
ze względu na krótki okres przydatności do spożycia nie należy gotować likieru jajecznego ze skondensowanym mlekiem w dużych ilościach.
wlej gotowy Likier do specjalnych szklanek i udekoruj słomkami i liśćmi mięty.
mam nadzieję, że ten przepis kulinarny przyda Ci się i będziesz się dobrze bawić podczas wakacji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Alkohol - 221   kcal/100g

Podobne przepisy