skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przede wszystkim gotuję jajko na twardo i pozwalam mu ostygnąć. Robię to wieczorem, ponieważ najczęściej przygotowuję proste kanapki na śniadanie. Śledzie czyszczę z folii na zewnątrz i czyszczę od wewnątrz. Filety zdejmuję z kości i wkładam do zamrażarki. Zostawiam mały kawałek w dużej komorze horlodilnika, po pokrojeniu na małe plasterki. Bułkę kroję na pół, każdą połowę smaruję masłem. Na jednej z połówek każdej bułki kładę cienkie kółko jajka, wokół którego układam kawałki fileta śledziowego. A czasem gotuję rodzaj masła z jajek i stopionego sera, na którym kładę kawałki fileta lub pod śledziem wkładam kawałki pomidora. Przykrywam drugą połową bułki. Cóż, to wszystko, teraz możesz zaparzyć kawę i zacząć śniadanie. Jeśli nie jest to śniadanie, ale kolacja, często dodaję do każdej bułki kilka pierścieni cebuli. Kulinarny przepis na to doskonałe jedzenie ma ciekawą historię. Mój znajomy kucharz jest wielkim koneserem szerokiej gamy przekąsek. Kiedy po raz kolejny poprosiłem ją, aby podzieliła się ze mną jakimś ciekawym przepisem, rzuciła mi MMS-Koy ten przepis kulinarny ze zdjęciem. Zaskoczyło mnie, jak piękna może być najzwyklejsza kanapka na co dzień. Po raz drugi nadszedł czas, aby być zaskoczonym, kiedy ugotowałem to pozornie najzwyklejsze jedzenie, które okazało się zaskakująco smaczne. Proste kanapki przygotowuję teraz nie tylko w dni powszednie, ale także w święta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g