kulki czekoladowe
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy przygotowywać ten przysmak, ubijając masło, cukier granulowany i cukier waniliowy w jednorodną masę mikserem lub blenderem. Następnie dodaj proszek kakaowy do naszej mieszanki i ponownie wymieszaj wszystkie składniki. Teraz wprowadzamy płatki owsiane do naszej masy i mieszając wlewamy kawę. Ponownie dokładnie wymieszaj całą naszą masę. Pole to tworzy kulki o tej samej wielkości rękami, nie zapominając o zwilżeniu rąk w chłodnej wodzie. Następnie gotowe kulki zwijamy w świeże płatki kokosowe i wkładamy wszystkie nasze cukierki do lodówki na około godzinę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g