udka z kurczaka z serem w torebce z ciasta francuskiego

Goście zostaną zaatakowani! Prosty przepis dla wyjątkowych smakoszy! Uwielbiam wszystkie potrawy z kurczaka lub z dodatkiem. Szczególnie sympatyczne są drugie dania tego ptaka. Chętnie gotuję różne nowe dania z kurczaka, a ostatnio nauczyłem się robić udka z kurczaka w cieście francuskim. Dzielę się z Wami tym przepisem kulinarnym.
SelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 15 g
tłuszcze 40 % 16 g
węglowodany 23 % 9 g
243 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

na początek bierzemy udka z kurczaka i dokładnie je myjemy i suszymy. Następnie natrzyj nogi solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Teraz pokrój twardy ser na cienkie plasterki i ułóż 2 plastry między udkiem kurczaka a skórką. Teraz bierzemy rozmrożone ciasto francuskie bez drożdży i zwijamy je w warstwę o grubości pół centymetra i kroimy w cienkie paski o szerokości około 2 centymetrów. Następnie owijamy każdą udko kurczaka wstążką ciasta. Teraz smarujemy blachę do pieczenia olejem i kładziemy na niej przygotowane udka z kurczaka. Wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy w niej kurczaka przez około 50 minut. Po tym czasie wyjmujemy kurczaka z piekarnika, kładziemy na talerzu i podajemy do stołu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy