skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie kanapek sugerowanych w przepisie jest bardzo proste. Możesz wybrać chleb zbożowy, bez drożdży, biały, czarny-według własnych upodobań. Możesz użyć zakupionej pasty czekoladowej lub możesz ją przygotować samodzielnie. Nawiasem mówiąc, ilość składników można podwoić lub potroić i ugotować więcej makaronu.
aby owoce wyglądały świątecznie, można je ukształtować w kręcony kształt. Na ratunek przyjdą kręcone formy.
1. Wlej cukier, kakao w proszku i mąkę do rondla. Wymieszaj suche składniki.
2. W małych porcjach dodaj ciepłe mleko do miski. W takim przypadku stale mieszaj trzepaczką, aż będzie gładka, aby nie było grudek.
3. Wysyłamy rondel na małym ogniu, doprowadzamy mieszaninę do wrzenia. W tym procesie ciągle mieszaj, aby pasta się nie przypaliła.
4. Na suchej patelni usmażyć orzechy włoskie. Następnie pozwól im lekko ostygnąć. Zmiel schłodzone orzechy na proszek. Aby to zrobić, możesz użyć młynka do kawy lub blendera.
5. Dodaj posiekane orzechy i masło do makaronu. Gotuj masę na małym ogniu, aż zgęstnieje do konsystencji śmietany. Chłodzić.
pasta czekoladowa dobrze trzyma się w lodówce w szklanym pojemniku z pokrywką.
przystępujemy do robienia kanapek:
- truskawki i jagody, suszymy;
- banan obieramy;
- truskawki kroimy w cienkie plasterki, banana też kroimy;
- kromki chleba suszymy na suchej patelni bez dodawania oleju;
- posmaruj chleb pastą czekoladową, udekoruj bananem, truskawkami i jagodami.
gotowe! Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g