Słodkie kanapki

kanapka jest zawsze aktualna i nie jest trudna! Na szczególną uwagę zasługują słodkie kanapki. Możesz przygotować je na śniadanie na herbatę, dla gości lub po prostu rozpieszczać krewnych i bliskich. Do gotowania możesz wysuszyć chleb w tosterze lub w piekarniku lub zrobić kanapki z miękkiego chleba. Tutaj wszystko jest indywidualne, według gustu i pragnienia. Składniki kanapki to szeroki lot fantazji.Tutaj możesz uwolnić kulinarną wyobraźnię i rozwinąć umiejętności. Przepis oferuje jedną z opcji słodkich kanapek z pastą czekoladową i owocami.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 13 % 6 g
węglowodany 78 % 35 g
211 kcal
IG: 11 / 11 / 77

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

przygotowanie kanapek sugerowanych w przepisie jest bardzo proste. Możesz wybrać chleb zbożowy, bez drożdży, biały, czarny-według własnych upodobań. Możesz użyć zakupionej pasty czekoladowej lub możesz ją przygotować samodzielnie. Nawiasem mówiąc, ilość składników można podwoić lub potroić i ugotować więcej makaronu.

aby owoce wyglądały świątecznie, można je ukształtować w kręcony kształt. Na ratunek przyjdą kręcone formy.

1. Wlej cukier, kakao w proszku i mąkę do rondla. Wymieszaj suche składniki.

2. W małych porcjach dodaj ciepłe mleko do miski. W takim przypadku stale mieszaj trzepaczką, aż będzie gładka, aby nie było grudek.

3. Wysyłamy rondel na małym ogniu, doprowadzamy mieszaninę do wrzenia. W tym procesie ciągle mieszaj, aby pasta się nie przypaliła.

4. Na suchej patelni usmażyć orzechy włoskie. Następnie pozwól im lekko ostygnąć. Zmiel schłodzone orzechy na proszek. Aby to zrobić, możesz użyć młynka do kawy lub blendera.

5. Dodaj posiekane orzechy i masło do makaronu. Gotuj masę na małym ogniu, aż zgęstnieje do konsystencji śmietany. Chłodzić.

pasta czekoladowa dobrze trzyma się w lodówce w szklanym pojemniku z pokrywką.

przystępujemy do robienia kanapek:

- truskawki i jagody, suszymy;

- banan obieramy;

- truskawki kroimy w cienkie plasterki, banana też kroimy;

- kromki chleba suszymy na suchej patelni bez dodawania oleju;

- posmaruj chleb pastą czekoladową, udekoruj bananem, truskawkami i jagodami.

gotowe! Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g

Podobne przepisy