skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Mango Shake? Przygotuj niezbędne składniki do napoju. Możesz dodać mniej lub więcej skondensowanego mleka lub w ogóle go nie dodawać, zwłaszcza jeśli masz dojrzałe słodkie Mango-mleko skondensowane może przerwać ich smak. Jeśli Mango nie jest bardzo pachnące i niezbyt jasne w smaku, możesz dodać mleko skondensowane. Oba rodzaje mleka powinny być zimne.
Krok 2:
Obierz Mango i odetnij miąższ z kości. Kość Mango jest duża i płaska, miąższ ściśle się z nią łączy, więc będziesz musiał majstrować. Pokrój miąższ na małe kawałki.
Krok 3:
Mango włożyć do miski blendera i ubić na kremowy puree. Puree nie powinno zawierać kawałków miąższu, powinno być gładkie i jednorodne. Dlatego musisz ubijać przez długi czas lub użyć blendera zanurzeniowego.
Krok 4:
Wlej zimne mleko, mleko kokosowe do miski z mango, w razie potrzeby dodaj mleko skondensowane. W zależności od wielkości owoców napój może być mniej lub bardziej lepki. Jeśli chcesz uzyskać cieńszy Shake, dodaj więcej mleka. Ale w klasycznych szyjkach objętość płynu nie powinna znacznie przekraczać objętości składnika owocowego. Szyje z koktajli różnią się gęstością i dominacją owoców.
Krok 5:
Ubij wszystko, aż będzie gładkie, około 1 do 2 minut.
Krok 6:
Dodaj lód do napoju i ponownie ubij.
Krok 7:
Mango shake jest gotowy. Wlej do szklanek i podawaj na zimno. Smacznego!
teraz możesz dostać Mango nie tylko w dużych, ale także w małych miastach, w których znajdują się sklepy sieci handlowych, takie jak skrzyżowanie, Pyaterochka, magnes. A w dużych hipermarketach można znaleźć kilka odmian tego owocu. Jednocześnie nie powinieneś skupiać się na Kolorze. Jak więc prawidłowo nawigować i wybierać dojrzałe owoce? Pod względem gęstości i tekstury. Po naciśnięciu owoc powinien być miękki, ale nie luźny. Skórka jest gładka, nie pomarszczona (chyba że jest to odmiana, w której skórka jest początkowo pomarszczona). Kształt owocu powinien być owalny, a sam owoc powinien być obszerny. No i zapach. Powinien być lekko słodki. Jeśli mango w ogóle nie pachnie, a jednocześnie jest gęste w dotyku, to jeszcze nie dojrzało. Można to naprawić, pozwalając mu leżeć w temperaturze pokojowej przez kilka dni. Ale lepiej oczywiście natychmiast wybrać dojrzałe owoce.
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
próbowałem tego w jednej wietnamskiej restauracji. Jego smak jest po prostu niesamowity i spodoba się szczególnie tym, którzy lubią mango i mleko kokosowe. To niezwykłe, ale bardzo smaczne połączenie. Spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g