Smoothie aronia

delikatny napój owocowo-jagodowy! Koniecznie spróbuj! Smoothie z aronii z bananem i jabłkiem można podać na śniadanie, uzupełniając je kilkoma ciasteczkami owsianymi, będzie pyszne. Skórka jagód aronii jest twarda, więc małe kawałki mogą pozostać po zmieleniu w blenderze, w razie potrzeby można dodać więcej wody do napoju. Jeśli czas na to pozwala, aronię można wstępnie ugotować, wtedy jagody zmielić bardziej jednorodnie, ale nie zapominaj, że większość witamin jest tracona podczas gotowania, więc nadal warto pomyśleć, co jest ważniejsze.
LudmiłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 20 g
62 kcal
IG: 62 / 24 / 14

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

1. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w kostkę bez wpływu na rdzeń z nasionami. Włóż do miski blendera.

2. Obierz Banana, pokrój losowo. Moje jagody aronii. Wysyłamy banana i aronię do jabłek.

3. Dodaj płynny miód do owoców i jagód, szczyptę cynamonu, wlej wodę, ubij, aż będzie gładka.

podajemy na stole w szklankach, w razie potrzeby można ozdobić jagodami aronii i laską cynamonu.

pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Aronia - 55   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy