owsianka z siemienia lnianego
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej nasiona lnu do miski, napełnij wodą. Aby przygotować owsiankę na śniadanie, pozostawiamy nasiona do pęcznienia przez całą noc (można je pozostawić na 2 godziny, ale rano zwykle nie ma czasu, aby to zrobić, więc moczę wieczorem).
2. Obierz Banana, włóż do miski blendera wraz z spuchniętym siemieniem lnianym, posiekaj.
3. Konsystencję owsianki reguluje się czystą wodą pitną (lubię nie gęstą owsiankę i zawsze trochę rozcieńczam wodą, w przeciwnym razie nie trzeba dodawać wody).
to wszystko! Wspaniałe śniadanie dla surowych jedzących (i nie tylko;) gotowe!
jedz z przyjemnością, produktywny dzień dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g