owsianka z siemienia lnianego

owsianka lniana na śniadanie w 5 minut! Spróbuj! Danie z siemienia lnianego docenią wszyscy koneserzy jego zdrowia i wyglądu. A co, jeśli zasugeruję Ci zrobienie owsianki z siemienia lnianego na śniadanie? Gotujmy razem - tak ciekawiej!
Mama•TimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 5 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 32 % 7 g
152 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 8 h 5 min

1. Wlej nasiona lnu do miski, napełnij wodą. Aby przygotować owsiankę na śniadanie, pozostawiamy nasiona do pęcznienia przez całą noc (można je pozostawić na 2 godziny, ale rano zwykle nie ma czasu, aby to zrobić, więc moczę wieczorem).

2. Obierz Banana, włóż do miski blendera wraz z spuchniętym siemieniem lnianym, posiekaj.

3. Konsystencję owsianki reguluje się czystą wodą pitną (lubię nie gęstą owsiankę i zawsze trochę rozcieńczam wodą, w przeciwnym razie nie trzeba dodawać wody).

to wszystko! Wspaniałe śniadanie dla surowych jedzących (i nie tylko;) gotowe!

jedz z przyjemnością, produktywny dzień dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Nasiona lnu - 534   kcal/100g

Podobne przepisy