skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić orzechy w elektrycznej Leszczynie? Najpierw zagotuj słoik skondensowanego mleka. Aby to zrobić, usuń etykietę ze słoika. Umyj słoik w ciepłej wodzie, usuwając resztki kleju. Umieść czysty słoik w dużym rondlu i napełnij go zimną wodą. Postaw patelnię na ogniu i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i przykryj garnek pokrywką. Gotuj, upewniając się, że słoik jest pod wodą. Gotuj przez 3,5-4 godziny. Lub kup gotowe mleko skondensowane, wybór należy do ciebie.
Krok 2:
Podczas gotowania skondensowanego mleka zrób ciasto na ciasteczka. Aby to zrobić, wbij jaja kurze do głębokiej miski i dodaj do nich cukier. Możesz zmienić objętość cukru dla siebie. Zasadniczo jest bardzo słodkie nadzienie, więc możesz sobie poradzić z minimum cukru.
Krok 3:
Jajka z cukrem ubijaj mikserem przez kilka minut, aby uzyskać mocną pianę.
Krok 4:
Roztop masło na ogniu w małym rondlu lub kadzi. Jak stopić masło? Włóż go do wiadra. Umieść kadzi na średnim ogniu i podgrzej olej, nie doprowadzając go do wrzenia. Gdy masło zostanie całkowicie stopione, wlej je do pianki jajeczno-cukrowej.
Krok 5:
W głębokim pojemniku dodaj śmietanę do mieszanki jajeczno-cukrowej i masła i dodaj proszek do pieczenia. Ponownie dokładnie ubij mieszaninę, aż będzie gładka.
Krok 6:
Aby zagnieść ciasto, użyjemy specjalnej dyszy do wyrabiania gęstego ciasta o nazwie"hak". Aby to zrobić, musisz stopniowo dodawać mąkę przesianą przez sito do pojemnika z mieszanką jajeczną w małych porcjach. Gdy ciasto zostanie całkowicie zagniecione, wyjmij je z pojemnika i przenieś na talerz lub powierzchnię roboczą, aby wygodnie było oderwać od niego małe kawałki. Dopuszczalne jest ugniatanie ciasta łyżką, a następnie rękami. Okazuje się, że jest gęsty
Krok 7:
Teraz możesz użyć wielopiekacza z panelami na ciasteczka "orzechy" lub prostej sowieckiej leszczyny (kto ją ma). Proces jest prosty: oderwij kawałki ciasta, zwiń je w kulkę i przenieś do formy. Wypełnij w ten sposób wszystkie komórki multi-piekarza lub leszczyny. Następnie przykryj spód formy górną i piecz ciasteczka przez 3-4 minuty. Przenieś gotowe orzechy na drewnianą powierzchnię i ostudź w temperaturze pokojowej.
Krok 8:
Wypełnij wszystkie upieczone połówki orzechów wcześniej przygotowanym i schłodzonym domowym gotowanym skondensowanym mlekiem. Gdy wszystkie połówki zostaną wypełnione skondensowanym mlekiem, pozostaje tylko połączyć połówki ze sobą. Ciasteczka orzechowe z domowym gotowanym skondensowanym mlekiem są gotowe! Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
jeśli nie chcesz dodawać proszku do pieczenia do ciasta, możesz go zastąpić sodą. Proporcje będą następujące: 1 łyżeczka proszku do pieczenia = ½ łyżeczki sody + ¼ łyżeczki octu stołowego. Jeśli przepis wskazuje mniej / więcej proszku do pieczenia niż 1 łyżeczka-proporcje sody i octu będą również mniejsze / większe niż wskazane, należy zachować ostrożność.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g