mus jabłkowy na zimę dla dzieci

Zaopiekuj się dziećmi-przygotuj witaminową ucztę na zimę! Jestem już trzy razy mamą, więc niezawodnie wiem, jak nieocenione są zalety domowych przetworów owocowych dla dzieci. Byłem zadowolony z zakupu, kiedy po raz pierwszy zostałem matką, więc jest z czym porównać. Niewątpliwie domowe pokarmy uzupełniające wykonane z wysokiej jakości produktów są znacznie bardziej przydatne niż te, które obnoszą się na półkach supermarketu. Spróbuj-gotowanie wcale nie jest trudne!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

sortujemy jabłka, aby nie były ani zepsute, ani zgniłe. Owoce powinny być idealne i dojrzałe.

moje jabłka, obrane, pokrojone w plasterki, bez wpływu na rdzeń.

rozłóż plasterki jabłka w małym rondlu, dodaj wodę, Wyślij do małego ognia. Gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

następnie zmiel jabłka za pomocą blendera zanurzeniowego, a ponieważ przygotowujemy danie dla najmniejszego gospodarstwa domowego, zmiel tłuczone ziemniaki przez sito, aby wykluczyć ewentualne pozostałe kawałki.

włóż puree do rondla i gotuj przez kolejne 15 minut (na małym ogniu).

sterylizujemy słoiki nad parą lub w piekarniku, napełniamy je gorącym puree i zwijamy sterylnymi pokrywkami.

Odwróć słoiki do góry nogami, zaizoluj ręcznikiem frotte i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, po czym wyjmij je do stałego przechowywania w piwnicy lub piwnicy (mój przyjaciel jest doskonale przechowywany w spiżarni).

zdrowie dla Twoich dzieci i dobry apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy