skład / składniki
metoda gotowania
sortujemy jabłka, aby nie były ani zepsute, ani zgniłe. Owoce powinny być idealne i dojrzałe.
moje jabłka, obrane, pokrojone w plasterki, bez wpływu na rdzeń.
rozłóż plasterki jabłka w małym rondlu, dodaj wodę, Wyślij do małego ognia. Gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
następnie zmiel jabłka za pomocą blendera zanurzeniowego, a ponieważ przygotowujemy danie dla najmniejszego gospodarstwa domowego, zmiel tłuczone ziemniaki przez sito, aby wykluczyć ewentualne pozostałe kawałki.
włóż puree do rondla i gotuj przez kolejne 15 minut (na małym ogniu).
sterylizujemy słoiki nad parą lub w piekarniku, napełniamy je gorącym puree i zwijamy sterylnymi pokrywkami.
Odwróć słoiki do góry nogami, zaizoluj ręcznikiem frotte i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, po czym wyjmij je do stałego przechowywania w piwnicy lub piwnicy (mój przyjaciel jest doskonale przechowywany w spiżarni).
zdrowie dla Twoich dzieci i dobry apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g