stek z łososia pieczony w pergaminie

bardzo smaczny i zdrowy stek z łososia! Warto spróbować! Łatwość przygotowania, & quot; zdrowy & quot; smak. Delikatna ryba na poduszce warzywnej jest pyszna i aromatyczna!
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 6 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 33 % 4 g
59 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

stek z łososia umyć, posolić, doprawić (wziąłem Kamis do młyna na ryby), odłożyć na bok.
rozłóż papier na blasze do pieczenia, połóż cebulę pokrojoną w półpierścienie na środku, połóż na niej kawałki pieprzu i masło, a na wierzchu stek z łososia. Trochę więcej pieprzu na wierzchu, lekko doprawić przyprawą. Ułóż plasterki cytryny, delikatnie zawiń papier.
piec w 180 GR przez pół godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Stek z łososia - 142   kcal/100g

Podobne przepisy