stek z łososia pieczony
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
stek z łososia umyć, posolić, doprawić (wziąłem Kamis do młyna na ryby), odłożyć na bok.
rozłóż papier na blasze do pieczenia, połóż cebulę pokrojoną w półpierścienie na środku, połóż na niej kawałki pieprzu i masło, a na wierzchu stek z łososia. Trochę więcej pieprzu na wierzchu, lekko doprawić przyprawą. Ułóż plasterki cytryny, delikatnie zawiń papier.
piec w 180 GR przez pół godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Stek z łososia - 142 kcal/100g