skład / składniki
metoda gotowania
zaczynamy gotować tę pyszną i bardzo prostą zupę od dokładnego umycia warzyw. Po obieraniu ziemniaków i marchwi nożem. Ziemniaki kroimy w średniej wielkości kostki, a marchewki w plasterki. Jeśli marchewki są duże, możesz pokroić każdy okrąg na pół lub nawet na ćwiartki.
obierz cebulę i pozostaw ją w całości. Umyj pietruszkę i połóż ją na czystym i suchym ręczniku do wyschnięcia. Otwieramy słoik saury w puszkach i kroimy rybę na małe kawałki. Olej przyda nam się również w przyszłości.
następnie wlej określoną ilość wody do rondla o odpowiedniej wielkości i umieść go na dużym ogniu. Doprowadź wodę do wrzenia. Włóż przygotowane ziemniaki, marchewkę i cebulę do rondla. Zmniejsz ogrzewanie do średniego i gotuj warzywa do miękkości (około 15-20 minut).
gdy ziemniaki i marchewki będą miękkie, włóż kawałki saury do rondla, wlej olej ze słoika. Do przyszłej zupy dodajemy również masło i przyprawy odpowiednie dla ryb. Drobno posiekaj natkę pietruszki, a także włóż ją do rondla. Solimy, smakujemy, w razie potrzeby dostosowujemy. Do dekoracji gotowej zupy można zostawić kilka gałązek pietruszki.
zmniejsz ogrzewanie do minimum i pozwól zupie gotować dosłownie 2-3 minuty. Następnie wyłącz ogień, przykryj patelnię pokrywką i pozostaw zupę w tej formie na 5-10 minut, aby zaparzyć. Nie jest to konieczne i możesz natychmiast podać danie na stole, jeśli nie masz czasu i ochoty czekać. Ale jeśli zupa trochę stoi, stanie się jeszcze bardziej aromatyczna, a jej smak bardziej nasycony.
gotowe! Zupę podajemy w porcjowanych talerzach, dekorujemy natką pietruszki zarezerwowaną do tych celów. Do zupy można również podawać kromki świeżego chleba lub chrupiące grzanki z białego chleba.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g