zupa saury z ziemniakami

Super prosta i pyszna zupa, która jest szybka w przygotowaniu! Zupa saury z ziemniakami może stać się prawdziwym ratownikiem, a wszystko dlatego, że gotowanie jest szybkie i bardzo proste. Z tym wszystkim okazuje się, że jest smaczny i satysfakcjonujący i zwykle jest lubiany przez wszystkich. Zupa jest przygotowywana ze zwykłych produktów, wystarczy zachować kilka puszek saury w rezerwie.
LaviniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 3 g
tłuszcze 17 % 1 g
węglowodany 33 % 2 g
34 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

zaczynamy gotować tę pyszną i bardzo prostą zupę od dokładnego umycia warzyw. Po obieraniu ziemniaków i marchwi nożem. Ziemniaki kroimy w średniej wielkości kostki, a marchewki w plasterki. Jeśli marchewki są duże, możesz pokroić każdy okrąg na pół lub nawet na ćwiartki.

obierz cebulę i pozostaw ją w całości. Umyj pietruszkę i połóż ją na czystym i suchym ręczniku do wyschnięcia. Otwieramy słoik saury w puszkach i kroimy rybę na małe kawałki. Olej przyda nam się również w przyszłości.

następnie wlej określoną ilość wody do rondla o odpowiedniej wielkości i umieść go na dużym ogniu. Doprowadź wodę do wrzenia. Włóż przygotowane ziemniaki, marchewkę i cebulę do rondla. Zmniejsz ogrzewanie do średniego i gotuj warzywa do miękkości (około 15-20 minut).

gdy ziemniaki i marchewki będą miękkie, włóż kawałki saury do rondla, wlej olej ze słoika. Do przyszłej zupy dodajemy również masło i przyprawy odpowiednie dla ryb. Drobno posiekaj natkę pietruszki, a także włóż ją do rondla. Solimy, smakujemy, w razie potrzeby dostosowujemy. Do dekoracji gotowej zupy można zostawić kilka gałązek pietruszki.

zmniejsz ogrzewanie do minimum i pozwól zupie gotować dosłownie 2-3 minuty. Następnie wyłącz ogień, przykryj patelnię pokrywką i pozostaw zupę w tej formie na 5-10 minut, aby zaparzyć. Nie jest to konieczne i możesz natychmiast podać danie na stole, jeśli nie masz czasu i ochoty czekać. Ale jeśli zupa trochę stoi, stanie się jeszcze bardziej aromatyczna, a jej smak bardziej nasycony.

gotowe! Zupę podajemy w porcjowanych talerzach, dekorujemy natką pietruszki zarezerwowaną do tych celów. Do zupy można również podawać kromki świeżego chleba lub chrupiące grzanki z białego chleba.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy