Włoskie mięso w sosie pomidorowym

dzięki temu przepisowi możesz niesamowicie urozmaicić smak mięsa! Mięso przygotowane zgodnie z tym przepisem kulinarnym okazuje się bardzo delikatne i soczyste. To jedzenie pachnie ziołami i przyprawami. Aby docenić włoskie mięso w sosie pomidorowym-koniecznie ugotuj i posmakuj.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 13 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 10 % 2 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min
pokrój wołowinę na duże kawałki i marynuj w białym wytrawnym winie z rozmarynem przez godzinę. Po upływie czasu wrzucamy mięso do durszlaka, aby stek marynaty. Na głębokiej patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek włóż mięso z rozmarynem. Smaż mięso ze wszystkich stron, intensywnie je mieszając. Zagotuj garnek z 2 litrami wody i blanszuj w nim pomidory przez 3 minuty, a następnie wyjmij je i obierz. Zmiel przygotowane pomidory za pomocą blendera. Do przecieru pomidorowego dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, posiekaną bazylię, oliwki pokrojone na pół i tymianek. Dodajemy powstałą mieszaninę do mięsa, solimy i dusimy do miękkości przez około 40 minut. Mięso po włosku pod sosem pomidorowym podajemy z risotto. Ukrytego apetytu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy