skład / składniki
metoda gotowania
1. Usuń filmy z mięsa, odetnij nadmiar tłuszczu, dokładnie umyj i wysusz. Pokrój wieprzowinę w poprzek włókien w cienkie paski.
2. Włóż mięso do miski, wlej sól i cukier, wlej esencję octu, wymieszaj i wyślij do lodówki na 3 godziny, aby mięso było odpowiednio marynowane.
3. Obierz marchewki, umyj, zetrzyj na koreańskiej tarce do warzyw. Wkładamy do odpowiedniego pojemnika, wlewamy sól i cukier, wlewamy esencję octową, mieszamy, zostawiamy, aż marchewka wypuści sok.
4. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w cienkie półpierścienie, smażymy na oleju roślinnym do miękkości.
5. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę i rozłóż na cebuli, trzymaj na ogniu przez minutę.
6. Po upływie określonego czasu spuść marynatę z mięsa, włóż ją do pojemnika z marchewką, a następnie wlej gorący olej roślinny wraz z cebulą i czosnkiem. Wlać przyprawy do koreańskiej marchwi, dokładnie wymieszać.
7. Wkładamy heh do lodówki na 2 godziny, po czym podajemy na stole, dekorując zielenią według uznania.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g