skład / składniki
metoda gotowania
1. Brokuły myjemy pod bieżącą wodą, dzielimy na kwiatostany, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 5 minut od momentu wrzenia. Następnie przenieś brokuły do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.
2. Moja bułgarska papryka, oczyszczona z nasion i przegród, pokrojona w małe kostki.
3. Obierz marchewki i cebulę, umyj. Trzy marchewki na specjalnej tarce do warzyw w stylu koreańskim, pokrój cebulę w cienkie paski.
4. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
5. W szerokiej misce połącz brokuły z marchewką, cebulą i papryką, dodaj kleik czosnkowy, wymieszaj.
6. Następnie dodaj kolendrę, czarny i czerwony pieprz, wlej sól, cukier, wlej ocet i olej roślinny.
Wyślij miskę warzyw do lodówki na 2-3 godziny. Następnie podajemy na stole, dekorując świeżymi ziołami.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g