Saltison z kurczaka z kurczaka

wspaniała przekąska rozjaśni każdą ucztę! Bardzo smaczne mięso. Dobry do wykorzystania jako kanapka, doskonały zamiennik kiełbasy. Saltison z kurczaka jest szybki i pyszny.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 51 % 19 g
tłuszcze 49 % 18 g
węglowodany 0 % 0 g
239 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

zdejmij skórę z kurczaka, usuń kości. Pokroić na duże kawałki.

sól i pieprz, włóż suchą żelatynę, posiekany koperek.

weź karton z folią (możesz tetrapak z mleka lub soku), napełnij worek mięsem.

wlej wodę do rondla, włóż do pieca. Połóż serwetkę na dnie patelni , a na niej torbę. Kładziemy go tak, aby woda nie docierała do krawędzi, zamykając trzy czwarte całej torby.

kładziemy ładunek na mięsie, zamykamy wszystko pokrywką. Doprowadzić do wrzenia i trzymać w ogniu przez 40-50 minut.

wyjmujemy wszystko, schładzamy. Następnie kroimy paczkę i mamy gotową saltison z kurczaka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy