ryba czerwona w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W szklanym rondlu umieść masło na dnie. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w średnią kostkę. Połóż na oleju.
Krok 2:
Posolić ziemniaki. Dodaj majonez, wszystko wymieszaj. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, połóż na ziemniakach. Dodaj. Przykryj garnek pokrywką i włóż do kuchenki mikrofalowej na 15 minut. Moc - 700 Watów. Następnie wymieszaj zawartość patelni.
Krok 3:
Pokrój rybę na kawałki, połóż na ziemniakach i cebuli. Posyp rybę solą i pieprzem. Ponownie przykryj patelnię pokrywką i piecz wszystko razem przez 5 minut. Miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g