Ciasto Tęczowa Róża

upiecz i udekoruj jasne słodkie i proste ciasto! Wygląda bardzo efektownie)
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 15 % 9 g
węglowodany 72 % 43 g
282 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do tego ciasta potrzebujesz: krem w sześciu kolorach, jak na zdjęciu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    I 4 okrągłe, 15 centymetrów średnicy, ciasta o wysokości 2-3 cm

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nałóż trochę kremu na podłoże, Ustaw dolne ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj wierzch ciasta Fioletowym kremem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ustaw następną warstwę, naciśnij.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zastosuj niebieski krem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ustaw trzecie ciasto i posmaruj je zielonym kremem. Zainstaluj 4 ciasto na górze.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na wierzch ciasta równomiernie posmaruj żółtym kremem. Z boku ciasto posmarować warstwami kremu o odpowiednich kolorach i wygładzić.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Do dekoracji róży użyj dyszy & 039; Płatek & 039;. Na wierzchu ciasta na środku czerwonego kremu nałóż pierwsze 2-3 płatki - podstawę róży.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie nakładaj na siebie płatki róży, ruchami przypominającymi fale.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Najpierw płatki czerwonym kremem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dalej wokół czerwonych pomarańczowe płatki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wokół pomarańczowych żółci i wokół żółtych zieleni.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Płatki Zielonego kremu Kontynuuj nakładanie na bok ciasta, aż do warstwy niebieskiego kremu. Następnie warstwa płatków niebieskiego kremu. A u podstawy warstwa fioletowych płatków.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ciasto jest gotowe. Możesz podawać i zachwycać swoich bliskich smakiem i pięknem tego dzieła sztuki kulinarnej!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g
  • Krem maślany - 315   kcal/100g

Podobne przepisy