arkusze kapusty w kuchence mikrofalowej

kapusta do kapusty w kuchence mikrofalowej jest przygotowywana szybko i smacznie.
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 78 % 7 g
28 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 31 min

biała kapusta powinna być taka, spłaszczona, z niewykorzystanym pniem.
na umytej główce kapusty wykonaj 4 głębokie nacięcia w okolicy pnia i włóż kapustę do kuchenki mikrofalowej na 10 minut z pełną mocą. Następnie wyjmij kapustę, oderwij pierwsze arkusze, rozerwij, ile odejdzie. Zrób więcej nacięć i włóż do kuchenki mikrofalowej na 5 minut z pełną mocą. Następnie ponownie wyjmij główkę kapusty i oderwij arkusze. Potrzebujemy oczywiście dość dużych arkuszy na gołąbki. Gdy tylko arkusze staną się małe, proces zostaje zatrzymany. Resztę główki kapusty można umieścić na przykład na kapuśniaku.
teraz Zbierz wszystkie zerwane arkusze i umieść je w kuchence mikrofalowej na 5 minut. Staną się prawie przezroczyste.
właściwie to wszystko - dzięki takim arkuszom bardzo łatwo jest gotować gołąbki według ulubionego przepisu. Przepisy na gołąbki można wybrać tutaj:
//1000.menu/catalog/golubtci

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy