skład / składniki
metoda gotowania
biała kapusta powinna być taka, spłaszczona, z niewykorzystanym pniem.
na umytej główce kapusty wykonaj 4 głębokie nacięcia w okolicy pnia i włóż kapustę do kuchenki mikrofalowej na 10 minut z pełną mocą. Następnie wyjmij kapustę, oderwij pierwsze arkusze, rozerwij, ile odejdzie. Zrób więcej nacięć i włóż do kuchenki mikrofalowej na 5 minut z pełną mocą. Następnie ponownie wyjmij główkę kapusty i oderwij arkusze. Potrzebujemy oczywiście dość dużych arkuszy na gołąbki. Gdy tylko arkusze staną się małe, proces zostaje zatrzymany. Resztę główki kapusty można umieścić na przykład na kapuśniaku.
teraz Zbierz wszystkie zerwane arkusze i umieść je w kuchence mikrofalowej na 5 minut. Staną się prawie przezroczyste.
właściwie to wszystko - dzięki takim arkuszom bardzo łatwo jest gotować gołąbki według ulubionego przepisu. Przepisy na gołąbki można wybrać tutaj:
//1000.menu/catalog/golubtci
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g