skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nie mam specjalnej tarki do koreańskiej marchewki, ale tydzień temu kupiłem taki nóż w metrze za 100 rubli i okazało się całkiem słodkie!
Krok 2:
Pocierałem marchewki, posypałem solą i cukrem, polałem octem do smaku, rozgniatałem rękami, aby wyodrębnić sok i zostawiłem na 15 minut. Do smaku dodano czerwoną paprykę, czarny pieprz i ponownie wymieszano. W kuchence mikrofalowej w kubku podgrzałem olej roślinny, podlałem i wymieszałem. Wycisnąłem jeden duży ząbek czosnku. Ponieważ robiłem to rano, stałem na stole w temperaturze pokojowej do nocy, a następnie włożyłem go do lodówki. A kto będzie robił wieczorem, niech marnieje do rana
czasami chcesz czegoś ostrego...A potem teściowa przywiozła marchewki z daczy i położyła się smutno na balkonie i zmarzła, dopóki Plan gospodyni nie dojrzał))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g