marchewka po koreańsku

ostry, zdrowy i smaczny)))))).
HelenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 62 % 8 g
75 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nie mam specjalnej tarki do koreańskiej marchewki, ale tydzień temu kupiłem taki nóż w metrze za 100 rubli i okazało się całkiem słodkie!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pocierałem marchewki, posypałem solą i cukrem, polałem octem do smaku, rozgniatałem rękami, aby wyodrębnić sok i zostawiłem na 15 minut. Do smaku dodano czerwoną paprykę, czarny pieprz i ponownie wymieszano. W kuchence mikrofalowej w kubku podgrzałem olej roślinny, podlałem i wymieszałem. Wycisnąłem jeden duży ząbek czosnku. Ponieważ robiłem to rano, stałem na stole w temperaturze pokojowej do nocy, a następnie włożyłem go do lodówki. A kto będzie robił wieczorem, niech marnieje do rana

czasami chcesz czegoś ostrego...A potem teściowa przywiozła marchewki z daczy i położyła się smutno na balkonie i zmarzła, dopóki Plan gospodyni nie dojrzał))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy