faszerowana kapusta pekińska na przekąskę

dedykowany wszystkim szczupłym! Pyszna niskokaloryczna przekąska. Kiedy nie ma już siły patrzeć na pierś z kurczaka bez soli i twarogu-przygotuj taką przekąskę! Z powodzeniem zastąpi zarówno śniadanie, jak i kolację.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 42 % 5 g
węglowodany 33 % 4 g
74 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jeśli kapusta jest bardzo twarda-zawiąż ją w torbie i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu (włożyłem do lodówki). Pieczemy paprykę w piekarniku lub kuchence mikrofalowej do miękkości, usuwamy skórę. Oczyść nasiona i pokrój na małe kwadraty. Drobno posiekaj czosnek i zioła. Wszystko wymieszaj w misce z twarogiem. Kapustę myjemy, układamy na desce, delikatnie rozkładając wszystkie liście.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokryj każdy arkusz nadzieniem, zaczynając od środka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zbieramy główkę kapusty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze go ugniatamy, aby liście się nie rozpadły

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Szczelnie owinąć w dwie warstwy folii.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W ten sposób.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Skręcamy końce, usuwamy główkę kapusty w pojemniku na noc w lodówce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rano kroimy i jemy śniadanie! A także obiad i kolacja! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy