faszerowana kapusta pekińska na przekąskę
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeśli kapusta jest bardzo twarda-zawiąż ją w torbie i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu (włożyłem do lodówki). Pieczemy paprykę w piekarniku lub kuchence mikrofalowej do miękkości, usuwamy skórę. Oczyść nasiona i pokrój na małe kwadraty. Drobno posiekaj czosnek i zioła. Wszystko wymieszaj w misce z twarogiem. Kapustę myjemy, układamy na desce, delikatnie rozkładając wszystkie liście.
Krok 2:
Pokryj każdy arkusz nadzieniem, zaczynając od środka.
Krok 3:
Zbieramy główkę kapusty.
Krok 4:
Dobrze go ugniatamy, aby liście się nie rozpadły
Krok 5:
Szczelnie owinąć w dwie warstwy folii.
Krok 6:
W ten sposób.
Krok 7:
Skręcamy końce, usuwamy główkę kapusty w pojemniku na noc w lodówce.
Krok 8:
Rano kroimy i jemy śniadanie! A także obiad i kolacja! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g