ciasto z dżemem truskawkowym

pyszne i łatwe do zrobienia, ciesz się!).
TeodoraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 17 % 11 g
węglowodany 79 % 52 g
312 kcal
IG: 2 / 58 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Lekko podsmaż migdały.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmielić bezy, ubić śmietanę na gęstą pianę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    1 łyżka. łyżkę dżemu truskawkowego rozcieńczyć w 150 ml czystej wody, będzie to impregnacja ciast.Impregnujemy ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Najpierw posmaruj dżemem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie kruszymy bezy i rozprowadzamy śmietanę, kładziemy następne ciasto.Powtarzamy to samo.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Winogrona cienko pokrojone.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posmaruj również górne ciasto dżemem i rozłóż cienko pokrojone winogrona.Smarujemy brzegi ciasta śmietaną, pięknie spływają po cieście.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Cóż, posyp migdałami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bon appetit..!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g
  • Ciastka - 318   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Płatki migdałów - 650   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g
  • Bezy - 366   kcal/100g

Podobne przepisy