ciasto z dżemem truskawkowym
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty.
Krok 2:
Lekko podsmaż migdały.
Krok 3:
Zmielić bezy, ubić śmietanę na gęstą pianę.
Krok 4:
1 łyżka. łyżkę dżemu truskawkowego rozcieńczyć w 150 ml czystej wody, będzie to impregnacja ciast.Impregnujemy ciasto.
Krok 5:
Najpierw posmaruj dżemem.
Krok 6:
Następnie kruszymy bezy i rozprowadzamy śmietanę, kładziemy następne ciasto.Powtarzamy to samo.
Krok 7:
Winogrona cienko pokrojone.
Krok 8:
Posmaruj również górne ciasto dżemem i rozłóż cienko pokrojone winogrona.Smarujemy brzegi ciasta śmietaną, pięknie spływają po cieście.
Krok 9:
Cóż, posyp migdałami.
Krok 10:
Bon appetit..!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Płatki migdałów - 650 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g
- Bezy - 366 kcal/100g