ziemniaki z grzybami w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
smarujemy Pojemnik odpowiedni do kuchenki mikrofalowej olejem słonecznikowym.
pokrój ziemniaki w kostkę, a cebulę drobno. Wkładamy wszystko do pojemnika, solimy, mieszamy. Wlej kroplę przegotowanej wody (50-100 gramów). Przykryj pojemnik pokrywką, aby pozostały otwory.
włóż do kuchenki mikrofalowej na 15 minut.
po upływie tego czasu wyciągamy, dodajemy grzyby, wszystko mieszamy.
bez pokrywki włóż do kuchenki mikrofalowej na 8 minut.
po upływie tego czasu wyciągamy, dodajemy majonez, pieprz, jeszcze trochę solimy. Wszystko mieszamy.
bez pokrywki włóż do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g