Sałatka z wędzoną rybą po serbsku

Spróbuj tej przepysznej sałatki Serbskiej, polizaj palce! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 38 % 8 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

marchewki pokroić w plasterki i blanszować przez 1 minutę we wrzącej wodzie, schłodzić. Ziemniaki kroimy w kostkę, pomidory w plastry, cebulę w półpierścienie, ryby rozkładamy na talerze.

"Chip" tej sałatki jest w sosie. Dla niej bierzemy 70 g oleju roślinnego (mam mieszankę oliwy i słonecznika), posiekany ząbek czosnku, łyżeczkę soku z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.

wszystko wymieszaj, dopraw sałatkę, pozwól jej trochę zaparzyć i-smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Terpug - 102   kcal/100g

Podobne przepisy