Sałatka z zielonej zielonej fasoli

jedna z pysznych i przyjemnych alternatyw dla tych, którzy dobrze się odżywiają. Łatwe I Proste!Byczy I Pyszny!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 62 % 13 g
122 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

jeśli fasola jest długa-pokrój na kawałki 3-4 cm. gotuj we wrzącej wodzie 7 min. fasola
powinien stać się jasnozielony i nadal być elastyczny.
odcedź i przenieś fasolę do miski z lodowatą wodą, aby nie straciła koloru.

obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie. Drobno posiekaj warzywa.

Wrzuć fasolę do durszlaka i trochę osusz. Przełóż do miski, dodaj cebulę i zioła. Dopraw solą, pieprzem i zirą.

Wymieszaj miód, ocet i oliwę z oliwek w małej misce. Dopraw sałatkę. Przykryj miskę sałatką folią i wstaw do lodówki na 30 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy