Sałatka z zielonej zielonej fasoli
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
jeśli fasola jest długa-pokrój na kawałki 3-4 cm. gotuj we wrzącej wodzie 7 min. fasola
powinien stać się jasnozielony i nadal być elastyczny.
odcedź i przenieś fasolę do miski z lodowatą wodą, aby nie straciła koloru.
obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie. Drobno posiekaj warzywa.
Wrzuć fasolę do durszlaka i trochę osusz. Przełóż do miski, dodaj cebulę i zioła. Dopraw solą, pieprzem i zirą.
Wymieszaj miód, ocet i oliwę z oliwek w małej misce. Dopraw sałatkę. Przykryj miskę sałatką folią i wstaw do lodówki na 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g