krem z serka śmietankowego do ciasta

pyszny krem do warstw ciast lub ciast. Proponuję spróbować bardzo smacznego kremu na bazie twarogu. Jego lekka słoność doskonale łączy się ze słodyczą, a krem okazuje się po prostu pyszny.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 63 % 25 g
węglowodany 28 % 11 g
288 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszny krem, potrzebujesz tylko sera, śmietany i cukru pudru.Ser powinien być twarogowy, kremowy, bez różnych dodatków.Śmietana o zawartości tłuszczu co najmniej 33%.Jeśli zawartość tłuszczu jest mniejsza, nie zostaną pobite, ale pozostaną płynne, a krem z nich nie zadziała.Wyjmij ser z lodówki wcześniej, aby stał się temperaturą pokojową.W miękkiej formie szybciej i bardziej równomiernie wtrąca się w krem.Ale krem, wręcz przeciwnie, należy schłodzić do 3-4 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź głęboką miskę do robienia kremu, aby podczas ubijania rozpryski nie rozpadały się na boki. Miskę i trzepaczkę najlepiej przechowywać w lodówce przez 10 minut przed przygotowaniem kremu. Po co? Aby krem się z niego nie rozgrzał. Do przygotowanej miski wlej wymaganą ilość ciężkiej śmietany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj cukier puder do śmietany i włącz mikser na małej prędkości. Mieszaj śmietanę z cukrem pudrem przez minutę. W tym czasie proszek stopi się.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie Ustaw mikser na maksymalną prędkość i ubij śmietanę, aż uzyskasz puszystą, stabilną śmietanę. Nie ma dokładnego czasu na ubijanie.Wszystko zależy od prędkości miksera i zawartości tłuszczu w śmietanie. Po prostu obserwuj proces. Około 2-4 minuty. Ale staraj się nie przesadzać z kremem, w przeciwnym razie odrzucą płyn i staną się nieodpowiednie dla kremu. Zrobią masło.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do puszystej śmietany dodaj miękki ser twarogowy. Wymieszaj ze śmietaną. Następnie włącz mikser, dosłownie, na 5-10 sekund. Nie musisz długo ubijać. Najważniejsze jest to, że ser jest dobrze wymieszany ze śmietaną.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jeśli śmietana została ubita do pożądanego etapu, to po dodaniu sera śmietana stanie się jeszcze grubsza. Jeśli krem z serem stał się płynny, albo śmietana nie była wystarczająco ubita, albo ser był złej jakości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Używam tego kremu do warstw ciast lub do czapek na babeczkach. Ta ilość kremu wystarcza do nasmarowania 4 ciast biszkoptowych o średnicy 20 cm, wyjaśnię - dotyczy to tylko montażu ciasta i szorstkiej powłoki. Do wyrównania potrzebny jest inny krem lub dodatkowa porcja - w zależności od pomysłu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy