skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wlej ciężką śmietanę do miski do ubijania. Zawartość tłuszczu powinna wynosić co najmniej 33%, w przeciwnym razie nie pękną. Ustaw mikser na średnią prędkość i stopniowo dodawaj cukier puder. Niech ubije trochę ze średnią prędkością, aby cukier puder się rozpuścił. Następnie włącz mikser na pełną moc. Ubij śmietanę, aż będzie stabilna, Puszysta.
Krok 2:
Następnie weź odpowiednią ilość twarogu śmietankowego. Ser powinien mieć temperaturę pokojową, aby równomiernie wtrącał się w masę. Dlatego wcześniej wyjmij go z lodówki.
Krok 3:
Wymieszaj z bitą śmietaną. W takim przypadku mikser musi najpierw pracować ze średnią prędkością, aby ser wtrącił się w śmietanę, a następnie można go włączyć szybciej.
Krok 4:
Przygotuj babeczki, które ozdobisz kremem.
Krok 5:
Włóż niezbędną dyszę do worka do szprycowania i napełnij go gotowym kremem.
Krok 6:
Delikatnie udekoruj babeczki, tworząc ładną kremową czapkę.
Krok 7:
W ten sposób udekoruj wszystkie dostępne babeczki. Ta ilość kremu wystarcza na 18-22 babeczki. Gotowe babeczki włóż do lodówki na kilka godzin, aby krem lekko zestalił się. Miłego picia herbaty!
uwielbiam słodkie wypieki. A szczególnie łatwe do przygotowania babeczki biszkoptowe. Ale muszą być ozdobione pysznym i eleganckim kremem.
babeczki mogą być zarówno duże, jak i małe. Okrągłe i prostokątne. Można je wykonać w osobnych papierowych foremkach. Ale wszystkie wymagają dekoracji. A najważniejsze w tym jest odpowiednio dobrany krem.
porcje babeczek z nadzieniem w środku i kremową czapką nazywane są babeczkami i są podobne do mini ciast. Takie ciasta będą doskonałym dodatkiem do rodzinnej herbaty. Są bardzo wygodne do przygotowania na przyjęcie dla dzieci. I możesz zapakować w piękne opakowanie i zrobić wspaniały prezent dla ukochanej osoby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g