krem do babeczek na wierzchu

pyszny krem do dekorowania i napełniania babeczek. Istnieje wiele kremów do dekoracji babeczek biszkoptowych. I chcę podzielić się z wami prostym i szybkim przepisem na krem do dekoracji babeczek. Krem doskonale zachowuje swój kształt i jest bardzo smaczny. Może być używany nie tylko do dekorowanie babeczek. Jest również idealny do warstw ciast. produkty z takim kremem. bez wątpienia docenią to zarówno dorośli, jak i dzieci.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 63 % 25 g
węglowodany 28 % 11 g
288 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej ciężką śmietanę do miski do ubijania. Zawartość tłuszczu powinna wynosić co najmniej 33%, w przeciwnym razie nie pękną. Ustaw mikser na średnią prędkość i stopniowo dodawaj cukier puder. Niech ubije trochę ze średnią prędkością, aby cukier puder się rozpuścił. Następnie włącz mikser na pełną moc. Ubij śmietanę, aż będzie stabilna, Puszysta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie weź odpowiednią ilość twarogu śmietankowego. Ser powinien mieć temperaturę pokojową, aby równomiernie wtrącał się w masę. Dlatego wcześniej wyjmij go z lodówki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj z bitą śmietaną. W takim przypadku mikser musi najpierw pracować ze średnią prędkością, aby ser wtrącił się w śmietanę, a następnie można go włączyć szybciej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj babeczki, które ozdobisz kremem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż niezbędną dyszę do worka do szprycowania i napełnij go gotowym kremem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Delikatnie udekoruj babeczki, tworząc ładną kremową czapkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W ten sposób udekoruj wszystkie dostępne babeczki. Ta ilość kremu wystarcza na 18-22 babeczki. Gotowe babeczki włóż do lodówki na kilka godzin, aby krem lekko zestalił się. Miłego picia herbaty!

uwielbiam słodkie wypieki. A szczególnie łatwe do przygotowania babeczki biszkoptowe. Ale muszą być ozdobione pysznym i eleganckim kremem.
babeczki mogą być zarówno duże, jak i małe. Okrągłe i prostokątne. Można je wykonać w osobnych papierowych foremkach. Ale wszystkie wymagają dekoracji. A najważniejsze w tym jest odpowiednio dobrany krem.
porcje babeczek z nadzieniem w środku i kremową czapką nazywane są babeczkami i są podobne do mini ciast. Takie ciasta będą doskonałym dodatkiem do rodzinnej herbaty. Są bardzo wygodne do przygotowania na przyjęcie dla dzieci. I możesz zapakować w piękne opakowanie i zrobić wspaniały prezent dla ukochanej osoby.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy