skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić krem do ciast waflowych? Przygotuj niezbędne składniki. Wybierając mleko skondensowane, przeczytaj uważnie, aby było z cukrem bez zbędnych dodatków, które zepsują smak. Weź masło o zawartości tłuszczu co najmniej 70%, mleko - co najmniej 3%. Każde kruche ciastko jest odpowiednie. Wziąłem smak roztopionego mleka. Miód można zastąpić płynnym dżemem bez dużych jagód i kawałków owoców. Wyjmij olej 1 godzinę przed gotowaniem z lodówki.
Krok 2:
Zmiażdż ciasteczka w dowolny sposób. Posiekałem nożem z robota kuchennego. Możesz użyć wałka do ciasta, maszynki do mięsa, blendera lub po prostu posiekać rękami.
Krok 3:
Aby masło się ubijało, musi być miękkie, ale nie może się rozprzestrzeniać. Aby masło szybciej zmiękło, można je pokroić na kawałki lub rozgnieść widelcem. Aby przygotować krem, weź miskę, w której wygodnie będzie ubić krem. Włóż do niego miękkie masło. Ubij trzepaczką lub mikserem, aż będzie puszysty.
Krok 4:
Dodaj miód i ponownie ubij, aż będzie gładki.
Krok 5:
Mleko skondensowane jest wystarczająco gęste i gęste. Aby ułatwić ubijanie, dodaj go w małych porcjach.
Krok 6:
Powinna uzyskać jednorodną masę powietrza.
Krok 7:
Upewnij się, że w pokruszonych ciasteczkach nie pozostały żadne duże kawałki. Wlej go do pojemnika ze śmietaną. Ubij lub mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 8:
Zagotuj mleko i ostudź, aż będzie ciepłe. Wlej go do śmietany i dokładnie ubij, aby mleko równomiernie rozprowadziło się po śmietanie.
Krok 9:
Gotowy krem można natychmiast użyć.
krem okazuje się delikatny, umiarkowanie słodki i łatwy w obsłudze.
z uzyskanej ilości kremu nasmarowałem 6 arkuszy waflowych 15x20 cm, a każdy z nich miał około 3 łyżek stołowych.
jeśli wcześniej przygotowałeś krem, przenieś go do zakrytego pojemnika i przechowuj w lodówce nie dłużej niż 36 godzin. Godzinę przed użyciem wyjmij z lodówki i otwórz pokrywkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g