lukier cukrowy do ciasteczek imbirowych

Prosty przepis na masę do rysowania do dekorowania ciasteczek. Ten przepis pomoże rozwinąć nie tylko wyobraźnię, ale także umiejętności rysowania, a także zrobić pyszny prezent dla najbliższych i bliskich. Z pewnością to docenią, ponieważ prezent wykonany własnymi rękami i miłością jest zawsze bardzo przyjemny do przyjęcia.
Pirko RitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 98 % 83 g
317 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw musisz upiec same ciasteczka imbirowe. Użyłem tradycyjnej klasycznej formy ciasteczek, które są sprzedawane we wszystkich sieciach handlowych. Ale jest to całkowicie opcjonalne, ciasteczka można upiec w absolutnie dowolnym kształcie. Teraz przygotujemy wszystkie składniki do przygotowania lukru cukrowego. Weź jajko i dokładnie umyj je mydłem. Następnie rozbij jajko, ostrożnie oddziel białko od żółtka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj cukier puder do pojemnika na białko. Proszek należy przesiać, aby kryształy cukru nie dostały się do glazury, a następnie nie przeszkadzały w pracy, zatykając wycięty róg torby cukierniczej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj cukier puder z białkiem za pomocą miksera lub blendera z trzepaczką na małej prędkości przez 2 minuty. Lukier zacznie stopniowo wybielać. Następnie dodaj trochę soku z cytryny, który sprawi, że glazura będzie świecić i trochę mienić się w świetle. Po dodaniu soku ponownie ubij masę cukrowo-białkową przez 3 minuty. Masa powinna stać się gęsta, jednorodna, Biała.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Właściwie lukier jest gotowy. Lukier cukrowy szybko wysycha, dlatego należy go przykryć folią spożywczą lub pokrywką. Następnie przygotujemy torbę cukierniczą, aby rozpocząć ją lukrem. Aby to zrobić, bierzemy paczkę i odcinamy jej bardzo mały róg. Odbywa się to tak, że powietrze wydostaje się, a podczas nakładania glazury glazura przechodzi głęboko w kopertę i łatwo ją związać. Należy również odciąć szeroką część torby, aby stała się mała i z

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz ostrożnie przenieś lukier cukrowy do torby cukierniczej, mocno dokręć taśmą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zacznij rysować na ciasteczkach imbirowych…

istnieją różne rodzaje glazury wypełniającej i konturującej. Składniki są używane w ten sam sposób, ale mniej cukru pudru jest używane do przygotowania glazury wypełniającej niż do przygotowania glazury konturowej. Zasadniczo można przygotować polewę cukrową, podzielić ją na 2 części, z których jedną wymieszać cukier puder do konsystencji glazury konturowej. Lub użyj drugiej opcji i przygotuj tylko lukier konturowy. Następnie podziel na 2 części, z których jedną rozcieńczyć wodą do nalewania.
lukier może być również wielokolorowy, aby stworzyć jeszcze bardziej różnorodne piękne ciasteczka. Aby to zrobić, układamy lukier w różnych pojemnikach i dodajemy barwnik spożywczy do każdego pojemnika, mieszamy barwnik z lukrem, a także przenosimy go do torebki cukierniczej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy