skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw musisz upiec same ciasteczka imbirowe. Użyłem tradycyjnej klasycznej formy ciasteczek, które są sprzedawane we wszystkich sieciach handlowych. Ale jest to całkowicie opcjonalne, ciasteczka można upiec w absolutnie dowolnym kształcie. Teraz przygotujemy wszystkie składniki do przygotowania lukru cukrowego. Weź jajko i dokładnie umyj je mydłem. Następnie rozbij jajko, ostrożnie oddziel białko od żółtka.
Krok 2:
Dodaj cukier puder do pojemnika na białko. Proszek należy przesiać, aby kryształy cukru nie dostały się do glazury, a następnie nie przeszkadzały w pracy, zatykając wycięty róg torby cukierniczej.
Krok 3:
Wymieszaj cukier puder z białkiem za pomocą miksera lub blendera z trzepaczką na małej prędkości przez 2 minuty. Lukier zacznie stopniowo wybielać. Następnie dodaj trochę soku z cytryny, który sprawi, że glazura będzie świecić i trochę mienić się w świetle. Po dodaniu soku ponownie ubij masę cukrowo-białkową przez 3 minuty. Masa powinna stać się gęsta, jednorodna, Biała.
Krok 4:
Właściwie lukier jest gotowy. Lukier cukrowy szybko wysycha, dlatego należy go przykryć folią spożywczą lub pokrywką. Następnie przygotujemy torbę cukierniczą, aby rozpocząć ją lukrem. Aby to zrobić, bierzemy paczkę i odcinamy jej bardzo mały róg. Odbywa się to tak, że powietrze wydostaje się, a podczas nakładania glazury glazura przechodzi głęboko w kopertę i łatwo ją związać. Należy również odciąć szeroką część torby, aby stała się mała i z
Krok 5:
Teraz ostrożnie przenieś lukier cukrowy do torby cukierniczej, mocno dokręć taśmą.
Krok 6:
Zacznij rysować na ciasteczkach imbirowych…
istnieją różne rodzaje glazury wypełniającej i konturującej. Składniki są używane w ten sam sposób, ale mniej cukru pudru jest używane do przygotowania glazury wypełniającej niż do przygotowania glazury konturowej. Zasadniczo można przygotować polewę cukrową, podzielić ją na 2 części, z których jedną wymieszać cukier puder do konsystencji glazury konturowej. Lub użyj drugiej opcji i przygotuj tylko lukier konturowy. Następnie podziel na 2 części, z których jedną rozcieńczyć wodą do nalewania.
lukier może być również wielokolorowy, aby stworzyć jeszcze bardziej różnorodne piękne ciasteczka. Aby to zrobić, układamy lukier w różnych pojemnikach i dodajemy barwnik spożywczy do każdego pojemnika, mieszamy barwnik z lukrem, a także przenosimy go do torebki cukierniczej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g