skład / składniki
metoda gotowania
1. Twaróg należy wybrać miękki, a nie suchy. Nie powinien być mokry przez Chur, ale z umiarem. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest domowy twaróg. Ale jeśli nie jest to możliwe, sklep należy wybrać od zaufanego producenta. Zawartość tłuszczu nie ma znaczenia, zrobi to zarówno jedna, jak i druga opcja.
więc przetrzyj twaróg przez sito. Jest to konieczne, aby pozbyć się grudek twarogu. Masa powinna być jednorodna. Ten proces można skrócić. Możesz znacznie szybciej zmielić twaróg za pomocą blendera.
2. Masło powinno być również wysokiej jakości. Tłuszcz jest mile widziany. Przy wyborze oleju należy zwrócić uwagę na zapach. Olej nie powinien mieć obcych zapachów, w przeciwnym razie zepsuje gotowe nadzienie.
pokrój masło na talerze, włóż do głębokiej miski. Tutaj wlej cukier. Ubij składniki mikserem lub blenderem przez 5-6 minut. Masa powinna stać się bujna i jednorodna. A teraz dodaj cukier waniliowy, ubij jeszcze kilka sekund.
3. Do powstałej masy olejowej w małych porcjach Wprowadzamy twaróg. Za każdym razem ubijaj do uzyskania gładkości. W ten sposób całkowicie łączymy obie masy. W rezultacie otrzymujemy delikatny bujny krem.
kolor kremu jest bardziej zależny od oleju. Jeśli olej jest żółty, krem będzie miał lekko żółtawy odcień. Ale to nie wpływa na smak nadzienia. Najważniejsze jest wysokiej jakości twaróg i masło.
taki krem będzie doskonałym nadzieniem do ciasta! Smak można zrobić nie tylko waniliowy, ale pomarańczowy lub cytrynowy. Aby to zrobić, dodaj skórkę pomarańczową lub cytrynową. Możesz również dodać białą czekoladę, najpierw rozpuszczając ją w łaźni wodnej. Tutaj najważniejsza jest właściwa podstawa, a smak to lot wyobraźni.
pyszne ciasto dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g