nadzienie do ciasta twarogowego

Naucz się przygotowywać doskonały krem i bazę sufletu. Nadzienie twarogowe do ciasta to jeden z popularnych trendów kulinarnych. Na jego podstawie możesz przygotować delikatny krem lub dodać żelatynę i zamienić w suflet. Aromat i lekki smak nadzienia twarogowego można nadać różnymi dodatkami. Wanilia, Skórka z cytryny lub pomarańczy, biała czekolada, cynamon i tym podobne. Tutaj musisz skupić się na całej kompozycji kulinarnej ciasta i preferencjach smakowych.
Marianne KimAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 47 % 27 g
węglowodany 37 % 21 g
359 kcal
IG: 0 / 5 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Twaróg należy wybrać miękki, a nie suchy. Nie powinien być mokry przez Chur, ale z umiarem. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest domowy twaróg. Ale jeśli nie jest to możliwe, sklep należy wybrać od zaufanego producenta. Zawartość tłuszczu nie ma znaczenia, zrobi to zarówno jedna, jak i druga opcja.

więc przetrzyj twaróg przez sito. Jest to konieczne, aby pozbyć się grudek twarogu. Masa powinna być jednorodna. Ten proces można skrócić. Możesz znacznie szybciej zmielić twaróg za pomocą blendera.

2. Masło powinno być również wysokiej jakości. Tłuszcz jest mile widziany. Przy wyborze oleju należy zwrócić uwagę na zapach. Olej nie powinien mieć obcych zapachów, w przeciwnym razie zepsuje gotowe nadzienie.

pokrój masło na talerze, włóż do głębokiej miski. Tutaj wlej cukier. Ubij składniki mikserem lub blenderem przez 5-6 minut. Masa powinna stać się bujna i jednorodna. A teraz dodaj cukier waniliowy, ubij jeszcze kilka sekund.

3. Do powstałej masy olejowej w małych porcjach Wprowadzamy twaróg. Za każdym razem ubijaj do uzyskania gładkości. W ten sposób całkowicie łączymy obie masy. W rezultacie otrzymujemy delikatny bujny krem.

kolor kremu jest bardziej zależny od oleju. Jeśli olej jest żółty, krem będzie miał lekko żółtawy odcień. Ale to nie wpływa na smak nadzienia. Najważniejsze jest wysokiej jakości twaróg i masło.

taki krem będzie doskonałym nadzieniem do ciasta! Smak można zrobić nie tylko waniliowy, ale pomarańczowy lub cytrynowy. Aby to zrobić, dodaj skórkę pomarańczową lub cytrynową. Możesz również dodać białą czekoladę, najpierw rozpuszczając ją w łaźni wodnej. Tutaj najważniejsza jest właściwa podstawa, a smak to lot wyobraźni.

pyszne ciasto dla Ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy