sos do pierogów z octem w domu

sos do pierogów z octem jest pikantny i apetyczny! Sos do pierogów z octem w domu-ten przepis jest dla miłośników pikantnych i pikantnych potraw. Taki sos zwiększa apetyt i uzupełnia bukiet smakowy wszelkich pierogów mięsnych, których zawartość tłuszczu jest tłumiona przez kwas sosu. Możesz również dodać do niego trochę dowolnego oleju roślinnego dla miękkości - cóż, to także kwestia gustu.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
4 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować ostry sos do pierogów z octem w domu, proponuję następujący zestaw produktów: wodę, ocet, abchaską adżikę, musztardę Dijon, miód do zmiękczenia smaku, sól i koperek do dekoracji i aromatu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek wymieszaj wodę, adjika i miód, aż będą gładkie. Upewnij się, że miód całkowicie się rozpuści.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj trochę musztardy Dijon (w rzeczywistości możesz się bez niej obejść, ale musztarda dodaje trochę kwaśnej goryczy, w przeciwieństwie do ostrej goryczy Adjiki, zwłaszcza Abchazji, której używamy w tym przepisie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz dodaj ocet, wszystkie proporcje składników podano w przybliżeniu-każdy ma inny smak, więc podaję liczbę składników, która mi odpowiada, syn na przykład może ogólnie rozcieńczyć ocet wodą i po prostu popijać pierogi tym kwaśnym płynem!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posolić powstały sos do smaku i ponownie wymieszać. Sos do pierogów z octem w domu jest gotowy! Można go gotować z wyprzedzeniem i podawać, gdy pierogi są ugotowane.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podawaj gotowy sos do pierogów z octem w domu do pierogów lub innych dań mięsnych.

sos do pierogów z octem jest przygotowywany w domu na różne sposoby. Często do szybkiego sosu używa się po prostu wody zmieszanej z octem i solą, czasami do tej mieszanki dodaje się zmiażdżony czosnek, czarny pieprz lub drobno posiekane zioła. Tutaj, jak w każdym innym przypadku, wszystko gra smak. Smak i kolor, jak wiadomo, nie ma kanonów.
czasami SOS powstaje na bazie bulionu, w którym gotowano pierogi. Nigdy nie używam tej opcji, ponieważ nie lubię smaku mąki pozostającej w bulionie zmieszanym z octem. Przypomina mi to coś niespójnego, jakąś kombinację Wołgi. Dlatego zawsze używam czystej przegotowanej, schłodzonej wody.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g

Podobne przepisy