marynowane pomidory na zimę z cebulą i papryką

szybkie przygotowanie najbardziej przystępnych cenowo produktów! Dość prosty przepis na gotowanie marynowanych pomidorów z cebulą i papryką na nadchodzącą zimę, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
39 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować marynowane pomidory z cebulą i papryką na zimę, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania zimowych półfabrykatów z pomidorami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować puste miejsca, weź niezbędne objętości i wstępnie wysterylizowane słoiki, a następnie ułóż w nich równomierną warstwę ziele angielskie, liść laurowy, parasole koperkowe do smaku, ząbki czosnku, cebulę pokrojoną w półpierścienie i dodaj do smaku ostrą paprykę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż pomidory w słoikach dość gęstą warstwą, w której w miejscu łodygi wykonuj nakłucia wykałaczką, Dodaj do każdego słoika jedną paprykę, którą wcześniej pokrój w pierścienie, a następnie ułóż cebulę pokrojoną w półpierścienie ostatnią warstwą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź duży garnek i napełnij go wymaganą ilością wody, a następnie umieść garnek na kuchence i zagotuj wodę, a następnie wlej go na samą górę słoików wypełnionych pomidorami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj słoiki pomidorów wypełnione wrzącą wodą sterylizowanymi pokrywkami i odstaw na około dziesięć do piętnastu minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po upływie czasu spuść wodę ze słoików do garnka umieszczonego na kuchence, a następnie przykryj ją pokrywką i ponownie zagotuj wodę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż jedną łyżkę stołową grubo zmielonej soli kuchennej do solenia do każdego ze słoików z pomidorami i trzy łyżki stołowe bez cukru.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj jedną łyżeczkę 70% esencji octowej do każdego słoika z pomidorami, który można zastąpić kwasem cytrynowym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej wodę przegotowaną na patelni do słoików z pomidorami, którą napełniasz do góry.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bardzo szczelnie zamknij słoiki z pomidorami sterylnymi pokrywkami, a następnie odwróć je i sprawdź, czy nie ma wycieków, a następnie przykryj słoiki ciepłym kocem lub kocem na kilka godzin, aż całkowicie ostygną.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie marynowanych pomidorów Instant z cebulą i papryką bez sterylizacji w słoikach! Zalecamy gotowanie domowych marynowanych pomidorów na nadchodzącą zimę, które są niesamowicie smaczne! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy