Niemieckie struły (strudli)

obfity, pyszny i apetyczny strudel nie pozostawi nikogo obojętnym! Jedna z opcji doskonałego dania kuchni niemieckiej, bardzo smaczna, bardzo satysfakcjonująca, a nawet piękna. ))) To Niemieckie strudli, struli, na które ciasto nie jest przygotowywane dokładnie tak, jak w innych przepisach kulinarnych.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 31 % 11 g
węglowodany 58 % 21 g
196 kcal
IG: 45 / 0 / 55

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
ubij jajka trzepaczką. Jeśli są zbyt małe, bierzemy trzy sztuki, jeśli są duże, to dwie. Wlej sól i cukier do jajek. Wlać margarynę, śmietanę, śmietanę stopioną na kuchence. Wlej sodę. Zaczynamy dodawać stopniowo mąkę, natychmiast mieszając ciasto. Nie powinno być fajne, raczej delikatne.
powstały kawałek jest cięty na trzy części. Rozwałkuj każdą część bardzo cienko w kształcie koła. Powierzchnię pokrywamy cienką warstwą oleju roślinnego, a następnie zwijamy zgrabną rolkę. Pokrój go na kawałki. To będą nasze struły.
w rondlu z grubym dnem usmaż drobno posiekaną cebulę. Dodajemy tutaj kostki surowych ziemniaków. Wlej wodę, aby lekko zamknąć ziemniaki. Gotuj na wolnym ogniu przez dwie minuty. Rozłóż strudli na wierzchu. Przykryj patelnię pokrywką i trzymaj w ogniu przez czterdzieści minut.
ten posiłek podawany jest ze śmietaną, świeżą zieloną cebulą. Możesz dodać tutaj drobno posiekany czosnek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy