Ciasto kruche z orzechami

słodycze będą zachwycone! Niezwykle smaczne i bardzo proste!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 25 % 18 g
węglowodany 67 % 49 g
377 kcal
IG: 2 / 2 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

Słodkie jedzenie w postaci pysznego, kruchego ciasta to przepis kulinarny zwany po prostu"ciastem kruchym". Spróbuj-z herbatą idzie lekko.
zmiękczona margaryna jest dobrze zmielona cukrem. Oddzielnie wymieszaj mąkę z sodą i cukrem waniliowym. Po połączeniu obu mieszanin w jedną. Wkładamy śmietanę, wbijamy jedno jajko, za każdym razem dobrze mieszamy. Ciasto okaże się strome, można je później ugniatać rękami, więc będzie łatwiej. Dzielimy go na cztery równe części i pieczemy każdą część w piekarniku w formie ciasta. Każde ciasto zajmie około pięciu lub siedmiu minut. Podczas pieczenia ciast możesz zrobić krem. Ubij gotowane skondensowane mleko, aż będzie puszyste z masłem. Bierzemy piękne danie, kładziemy na nim pierwsze ciasto i smarujemy je dżemem jagodowym lub owocowym. Posyp orzechami włoskimi. Na wierzch nakładamy drugie ciasto, które smarujemy gotowanym skondensowanym mlekiem, a także posypujemy orzechami. Kontynuujemy naprzemienne ciasta. Najwyższy obficie posyp orzechami, dekorując nimi boki naszego ciasta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal / 100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal / 100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal / 100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal / 100g

Podobne przepisy