marynata do mięsa
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
każde mięso posyp sokiem z cytryny, odstaw na trzy minuty. Jeśli mięso zostanie pokrojone na kawałki, oznacza to, że solimy je i pieprzymy do smaku, dodajemy czosnek wyciśnięty przez czosnek, suszone oregano i wszystko mieszamy, a jeśli mięso jest używane w dużych kawałkach, lepiej zetrzeć je tą mieszanką. Pozwól mu stać przez 10 minut w tej mieszaninie.
dodaj cebulę pokrojoną w krążki i polej oliwą z oliwek. Wszystko mieszamy. Następnie napełnij mięso mieszanką wina z mlekiem, aby lekko je przykryło. Mleko doda delikatności mięsu.
wkładamy to wszystko do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc - wszystko zależy od tego, jak bardzo chcesz, aby twoje mięso było nasycone tą mieszanką.
to wszystko marynata do mięsa jest gotowa!
dodaj cebulę pokrojoną w krążki i polej oliwą z oliwek. Wszystko mieszamy. Następnie napełnij mięso mieszanką wina z mlekiem, aby lekko je przykryło. Mleko doda delikatności mięsu.
wkładamy to wszystko do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc - wszystko zależy od tego, jak bardzo chcesz, aby twoje mięso było nasycone tą mieszanką.
to wszystko marynata do mięsa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal / 100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g