marynata do mięsa

marynata sprawi, że mięso będzie miękkie i doda pikanterii. Pożyczyłem ten przepis od mojego taty, ponieważ jest on naszym głównym w kuchni, jeśli chodzi o mięso! Ta marynata do mięsa jest absolutnie odpowiednia do każdego rodzaju produktów mięsnych, a mięso jest bez marynaty i wcale nie jest mięsem. Jedzenie okazuje się delikatne o niezwykle pikantnym smaku. Kebaby z taką marynatą są pyszne.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 57 % 8 g
97 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min
każde mięso posyp sokiem z cytryny, odstaw na trzy minuty. Jeśli mięso zostanie pokrojone na kawałki, oznacza to, że solimy je i pieprzymy do smaku, dodajemy czosnek wyciśnięty przez czosnek, suszone oregano i wszystko mieszamy, a jeśli mięso jest używane w dużych kawałkach, lepiej zetrzeć je tą mieszanką. Pozwól mu stać przez 10 minut w tej mieszaninie.
dodaj cebulę pokrojoną w krążki i polej oliwą z oliwek. Wszystko mieszamy. Następnie napełnij mięso mieszanką wina z mlekiem, aby lekko je przykryło. Mleko doda delikatności mięsu.
wkładamy to wszystko do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc - wszystko zależy od tego, jak bardzo chcesz, aby twoje mięso było nasycone tą mieszanką.
to wszystko marynata do mięsa jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal / 100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g

Podobne przepisy