ciasto płynna baza do pizzy na patelni w 10 minut
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj majonez, mąkę i jajka. Zdobądź umiarkowanie ciasto. Nasmaruj patelnię olejem, wlej ciasto, włącz kuchenkę i lekko wysusz ciasto. Rozłóż nadzienie. Smażyć do miękkości.
Nie skupiaj się na ilości mąki w przepisie, ale na gęstości ciasta. Oznacza to, że możesz mieć mniej mąki, na przykład 2-3 łyżki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g