ciasto płynna baza do pizzy na patelni w 10 minut

proste, szybkie, smaczne i bardzo oszczędne.
Nastya MichajlinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 10 g
tłuszcze 43 % 25 g
węglowodany 40 % 23 g
355 kcal
IG: 0 / 4 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

wymieszaj majonez, mąkę i jajka. Zdobądź umiarkowanie ciasto. Nasmaruj patelnię olejem, wlej ciasto, włącz kuchenkę i lekko wysusz ciasto. Rozłóż nadzienie. Smażyć do miękkości.

Nie skupiaj się na ilości mąki w przepisie, ale na gęstości ciasta. Oznacza to, że możesz mieć mniej mąki, na przykład 2-3 łyżki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g

Podobne przepisy