Tajemnica Ruin hrabiego z suszonymi śliwkami

obfite i słodkie ciasto Tajemnica ruiny hrabiego. Zachwyć swoje dzieci! Beza nasączona skondensowanym mlekiem-smak Super!!! Robiłam córki na urodziny.Emocje nad dachem!!Bardzo smaczne ciasto.Wszyscy goście myśleli, że na zamówienie.Wszystkim bardzo się podobało!!!Gotowe ciasteczka bezy można zastąpić gotowymi ciasteczkami bezy
El`kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 30 % 18 g
węglowodany 62 % 38 g
335 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h

ciasto bezowe:
ubij białka w stromą pianę i nie przestawaj ubijać, aby wprowadzić cukier.dodaj skrobię i delikatnie wymieszaj.
na papierze do pieczenia narysuj okrąg o średnicy 26 cm i połóż na nim ubite białka.piec w zimnym piekarniku w temperaturze 100" 2 godziny.
bezeski:
ubij białka z cukrem, tak jak w przypadku ciasta bezowego. Osadzić na papierze do pieczenia za pomocą strzykawki o średnicy 5 cm i piec w temperaturze 100" przez 1 godzinę i 20 minut.
ciasto biszkoptowe:
ubij białka w stromą pianę.nie przestając ubijać, wprowadź cukier.
w osobnym pojemniku ubij żółtka.proszek do pieczenia i sok z cytryny trzepaczką / 2-3 minuty / do zwiększenia objętości/
dodaj masło i połowę mąki.wymieszać.dodać połowę masy białkowej wymieszać / tylko szpatułką i od dołu do góry/
dodaj pozostałą mąkę.wymieszać.dodaj resztę masy białkowej. wymieszać
piec w natłuszczonej formie w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180"40 minut.
krem szarlotka:
wcieraj żółtka z cukrem stopniowo dodając mleko.
dodaj skórkę i gotuj na bardzo małym ogniu / kto ma kuchenkę gazową.lepiej to zrobić w łaźni parowej/do stanu kremu.te. pojawienie się pękających pęcherzyków.krem musi być stale mieszany od początku do pełnej gotowości.w przeciwnym razie spali się.
ochłodzić.dodaj masło i wanilię i ubij mikserem.
krem czekoladowy:
posiekane suszone śliwki moczyć przez 3 godziny w koniaku.
podgrzej mleko i rozpuść w nim cukier.kakao i czekolada.
dodaj suszone śliwki i orzechy.krem jest płynny.
pokrój schłodzony biszkopt na małe kawałki i umieszczając w dużym pojemniku wymieszaj je z kremem czekoladowym.dobrze wymieszaj.aby cały krem czekoladowy został całkowicie wchłonięty.
ubij gotowane mleko skondensowane z masłem.
build:
umieść ciasto bezowe na półmisku i posmaruj połową kremu Charlotte.
umieść ciasto czekoladowo-biszkoptowe na wierzchu.powinien mieć średnicę mniejszą niż/24 cm/. niż ciasto beza / 26 cm/.w przeciwnym razie nie będzie miejsca na bezeski.które musimy umieścić wokół średnicy ciasta bezowego.
posmaruj ciasto czekoladowo-biszkoptowe pozostałym kremem Charlotte.
ułóż bezeski ze zjeżdżalnią, łącząc je ze sobą kremem skondensowanym.
wlej kremówkę na wierzch.
krówka:
podziel czekoladę na kawałki i rozpuść w rozgrzanej śmietanie.wstaw do lodówki na 3-4 godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy