Perwersyjna Wania
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka z cukrem, dodaj śmietanę, mleko skondensowane, sodę, sól. Ciasto podzielić na dwie części. W jednej mniejszej części dodaj 2 łyżki kakao. Pokrój brązowe ciasto w kostkę, którą zanurz w śmietanie ze zjeżdżalnią na białym cieście. Przykryj wszystko lukrem na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g