skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jeśli kupiłeś w sklepie gotowe ciasta na ciasto, pozostało Ci tylko zacząć przygotowywać krem, aby namoczyć wszystkie te ciasta. Zasadniczo możesz od razu kupić gotowy krem, ale zapewniam cię, że nie można go porównać z domowym-będzie miał zupełnie inny smak. Dlatego powiem Ci, jak przygotowywane jest doskonałe nadzienie do ciasta kuchni włoskiej.
napełnij żelatynę zimną wodą i pozwól jej pęcznieć. Teraz ubij żółtka z połową porcji białego cukru. Wlej do nich mleko i dodaj mąkę. Wysyłamy do łaźni wodnej i gotujemy w niej, aż zgęstnieje. Usuń i pozwól ostygnąć. Gdy mieszanina ostygnie, ubij ją zmiękczonym masłem. Rozpuść żelatynę i wlej do żółtek. Na koniec Wprowadzamy białka ubite w mocną pianę z cukrem. Pokrój kandyzowane owoce na małe kawałki i dodaj do powstałego sufletu. Włóż ciasto do formy, rozłóż nadzienie na wierzchu i wstaw do lodówki na dwie godziny. Nawiasem mówiąc, takie nadzienie samo w sobie jest dobrym deserem, można je gotować osobno i podawać w miseczkach z lodami i startą czekoladą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kandyzowane owoce - 216 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g