waniliowy krem skondensowany z białą czekoladą

bardzo prosty, pyszny krem do ciast i ciast!
Eva_LebedevaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 45 % 35 g
węglowodany 49 % 38 g
484 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 45 min

pół masła (60 gramów) - rozpuść z czekoladą połamaną na kwadraty. Kiedy roztopione masło i czekolada zaczną zamieniać się w dwie różne konsystencje, musisz dodać mleko. Mieszaj przez 2-3 minuty, aż będzie gładka. Pozostaw do ostygnięcia na 4-5 minut.
wlej skondensowane mleko i pozostałe zmiękczone masło o temperaturze pokojowej do miski. Ubij blenderem na gładką masę. Dodaj roztopione masło z czekoladą. Dodaj cukier waniliowy i dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g

Podobne przepisy