waniliowy krem skondensowany z białą czekoladą
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
pół masła (60 gramów) - rozpuść z czekoladą połamaną na kwadraty. Kiedy roztopione masło i czekolada zaczną zamieniać się w dwie różne konsystencje, musisz dodać mleko. Mieszaj przez 2-3 minuty, aż będzie gładka. Pozostaw do ostygnięcia na 4-5 minut.
wlej skondensowane mleko i pozostałe zmiękczone masło o temperaturze pokojowej do miski. Ubij blenderem na gładką masę. Dodaj roztopione masło z czekoladą. Dodaj cukier waniliowy i dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g