Horchata de Almendra (napój migdałowy)

migdały dodają wyrafinowania temu napojowi, a cynamon dodaje pikanterii.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 63 % 15 g
129 kcal
IG: 13 / 0 / 87

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 20 min
jedzenie jest niezgodne z jedzeniem, a napój z napojem. Hiszpanie wolą nawet zamieniać zupy w napój, prawdopodobnie po to, aby szybciej się strawiły. Ale ten napój migdałowy, na pewno nikt nie zadzwoni do jedzenia. Tak więc przepis kulinarny Horchata de Almendra-mleko migdałowe.
na początek obieramy migdały, jeśli nie kupiłeś obranych. W przeciwnym razie będziesz musiał gotować migdały, aż skóra będzie miękka i sama zacznie się oddzielać. Eksperci kulinarni twierdzą, że to dodatkowy ból głowy.
zmiel migdały na proszek, lepiej zrobić to w moździerzu, choć przez długi czas. Ale możesz rozbić w blenderze, dodając trochę wody. W dużej misce rozcieńczyć sól ciepłą wodą (2,5 l) i dodać cytrynę. Następnie wysyłamy tam zmiażdżone migdały, zamykamy pokrywką i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na dwie godziny.
po upływie dwóch godzin dodaj cukier i cynamon. mieszaj bardzo długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Przefiltruj płyn przez gazę, aby usunąć wszystkie duże kawałki migdałów. Ubijaj do gładkiej konsystencji i napój jest gotowy. Możesz przechowywać go w lodówce do 5 dni. Ale niektórzy wymyślili tę metodę przechowywania-zamrażanie horchaty. Wtedy trwa dłużej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy