mongolski CAI
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
a próbowałeś mongolskiego CAI. Nie, Nie myśl, że nie wiem, jak poprawnie przeliterować to słowo lub pomyliłem literę. Po prostu tak nazywa się ten przepis kulinarny. To nie jest tylko napój, ale rodzaj arcydzieła i musisz być w stanie go ugotować. W Mongolii jest uważany za jedno z głównych dań, ponieważ codziennie pije się go kilka razy dziennie. Cóż, teraz przechodzimy od teorii do praktyki. Weź zieloną herbatę w kafelkach. Należy go dokładnie zmiażdżyć, napełnić zimną wodą i podpalić. Po zagotowaniu ogień należy zmniejszyć i gotować przez piętnaście minut.Wszystkie gałązki, które się pojawiają, muszą zostać usunięte. Podgrzej śmietanę i wlej tutaj.Niech stanie na ogniu przez kolejne dwadzieścia minut, a następnie dodaj masło, sól i pieprz. Wyłączyć. Pozostaw na chwilę w zamkniętym pojemniku. Po dziesięciu minutach możesz już pić.
istnieje również drugi sposób przygotowania mongolskiej herbaty. Wszystkie składniki są takie same, wystarczy dodać mąkę i liść laurowy. Wstępnie usmażyć na maśle.
istnieje również drugi sposób przygotowania mongolskiej herbaty. Wszystkie składniki są takie same, wystarczy dodać mąkę i liść laurowy. Wstępnie usmażyć na maśle.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Zielona herbata - 0 kcal/100g