mongolski CAI

zaskocz się i ciesz się smakiem Kultury mongolskiej! Tylko najlepsze!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 80 % 8 g
węglowodany 10 % 1 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min
a próbowałeś mongolskiego CAI. Nie, Nie myśl, że nie wiem, jak poprawnie przeliterować to słowo lub pomyliłem literę. Po prostu tak nazywa się ten przepis kulinarny. To nie jest tylko napój, ale rodzaj arcydzieła i musisz być w stanie go ugotować. W Mongolii jest uważany za jedno z głównych dań, ponieważ codziennie pije się go kilka razy dziennie. Cóż, teraz przechodzimy od teorii do praktyki. Weź zieloną herbatę w kafelkach. Należy go dokładnie zmiażdżyć, napełnić zimną wodą i podpalić. Po zagotowaniu ogień należy zmniejszyć i gotować przez piętnaście minut.Wszystkie gałązki, które się pojawiają, muszą zostać usunięte. Podgrzej śmietanę i wlej tutaj.Niech stanie na ogniu przez kolejne dwadzieścia minut, a następnie dodaj masło, sól i pieprz. Wyłączyć. Pozostaw na chwilę w zamkniętym pojemniku. Po dziesięciu minutach możesz już pić.
istnieje również drugi sposób przygotowania mongolskiej herbaty. Wszystkie składniki są takie same, wystarczy dodać mąkę i liść laurowy. Wstępnie usmażyć na maśle.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Zielona herbata - 0   kcal/100g

Podobne przepisy