nalewka z czereśni
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
usuń nasiona z wiśni. Wlej 150-200 gramów cukru na dno trzylitrowego słoika, a następnie dodaj warstwy wiśni i cukru, a następnie wlej wodę.
Zakładamy rękawicę medyczną na słoik z dziurą wykonaną w jednym z palców. Aby rękawica była bezpiecznie trzymana, mocujemy ją do szyi za pomocą liny lub gumki. Możesz zainstalować uszczelkę wodną zamiast rękawicy.
umieść słoik wiśni w ciepłym, słonecznym miejscu. Kiedy rozpocznie się fermentacja, rękawica wzrośnie, po jej zakończeniu – zejdzie z powrotem. Zajmuje to około 2-3 tygodni. Po zakończeniu fermentacji przefiltruj napój przez pokrywkę z otworami lub gazą. Po dwóch lub trzech dniach przefiltruj nalewkę przez bawełnę i wlej do butelek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g