Nalewka z czereśni

słodki likier zachwyci Twoich gości! Bardzo słodki i przyjemny napój, ale lepiej pić go w małych ilościach.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 7 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 34 g
137 kcal
IG: 24 / 0 / 76

metoda gotowania

czas gotowania: 21 D

usuń nasiona z wiśni. Wlej 150-200 gramów cukru na dno trzylitrowego słoika, a następnie dodaj warstwy wiśni i cukru, a następnie wlej wodę.

Zakładamy rękawicę medyczną na słoik z dziurą wykonaną w jednym z palców. Aby rękawica była bezpiecznie trzymana, mocujemy ją do szyi za pomocą liny lub gumki. Możesz zainstalować uszczelkę wodną zamiast rękawicy.

umieść słoik wiśni w ciepłym, słonecznym miejscu. Kiedy rozpocznie się fermentacja, rękawica wzrośnie, po jej zakończeniu – zejdzie z powrotem. Zajmuje to około 2-3 tygodni. Po zakończeniu fermentacji przefiltruj napój przez pokrywkę z otworami lub gazą. Po dwóch lub trzech dniach przefiltruj nalewkę przez bawełnę i wlej do butelek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Czereśnia - 50   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: