wino z dżemu z drożdżami

pyszne domowe wino? Przygotuj wspaniały napój z dżemu! Dżem tworzy pyszny napój o wyrafinowanym smaku, bogatym aromacie i pięknym kolorze. Proces gotowania jest niezwykle prosty, a wynik jest doskonały!
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 30 g
116 kcal
IG: 0 / 10 / 90

metoda gotowania

Czas gotowania: 56 D

na każde 5 szklanek dżemu potrzebujesz trzylitrowego słoika.

włóż dżem do wysterylizowanego pojemnika i napełnij ryż (koniecznie nie umyty). Drożdże lekko rozcieńczamy wodą, a także wysyłamy do słoika. Następnie dodaj wodę do brzeczki w częściach, za każdym razem zagniatając mieszaninę czystą drewnianą łyżką. Dodaj wodę do" ramion " puszki.

pozostaw słoik w temperaturze pokojowej w ciemnym miejscu na 8 dni. Następnie wlej wino do czystego słoika, załóż gumową rękawiczkę i wyślij ponownie, aby fermentowało w ciepłe i ciemne miejsce. Czas fermentacji zależy od koloru wina: gdy tylko stanie się przezroczysty, napój jest gotowy. Zwykle proces trwa półtora miesiąca.

młode wino jest filtrowane i smakowane. Jeśli napój jest kwaśny, dodaj cukier w ilości 20 g na litr płynu i wyślij "dobroć" na 72 godziny (również w ciepłym i ciemnym miejscu, pod rękawicą).

gotowe wino wlewa się do szklanych butelek i przechowuje w chłodnym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy