Nalewka z orzechów włoskich na alkoholu

lecznicza nalewka z orzecha włoskiego! Gotuj i bądź zdrowy! To takie proste. Nie kupuj w aptece tego, co możesz zrobić w domu w ciągu kilku minut. I bardziej przydatny, i tańszy, i człowiek w biznesie.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 67 % 20 g
węglowodany 17 % 5 g
348 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 20 D

1. Pokrój zielone orzechy włoskie (200 g) na ćwiartki i włóż do słoika (1 L). Dodaj umyte i wysuszone błony orzechowe (50 g). Wlać alkohol i pozostawić na 2 tygodnie w ciemnym miejscu.
2. Dodaj oczyszczone, umyte i wysuszone korzenie mniszka lekarskiego do nalewki. Pozostaw na kolejny tydzień.
3. Odcedź nalewkę przez kilka warstw gazy(lub jakiś filtr).
4. Z cukru i wody zrób syrop. Dodaj syrop do nalewki, pozostaw na 2-3 dni. I gotowe.
bądź zdrowy i szczęśliwy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mniszek lekarski - 45   kcal/100g
  • Alkohol - 221   kcal/100g

Podobne przepisy