Nalewka z czerwonej porzeczki

mocna i słodka nalewka z czerwonej porzeczki. Przyjaciele docenią! Niezwykle prosty przepis na nalewkę-minimalny wysiłek, odrobina cierpliwości i pyszny napój na wakacje są gotowe!
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 19 g
199 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 D 30 min

przygotowanie tej pysznej nalewki jest bardzo proste i jest przechowywane przez co najmniej rok, a nawet dłużej. Najpierw przygotuj jagody, a mianowicie: oddziel je od gałązek, dokładnie umyj, poczekaj, aż woda spłynie.

teraz jagody należy wlać do odpowiedniego pojemnika (używam zwykłego szklanego słoika), przykryć cukrem i zalać wódką. Wymieszaj, szczelnie zamknij pokrywkę.

umieść w ciepłym miejscu z dala od światła na 15 dni. Nie zapomnij wstrząsnąć przyszłą nalewką raz na kilka dni.

gotowy napój przefiltruj przez gazę lub sito, wlej do butelek, szczelnie zamknij korkami lub pokrywkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy