napój truskawkowy z mrożonych truskawek

szybki, smaczny i zdrowy napój z mrożone jagody. Napój owocowy z mrożonych jagód różni się od kompotu tym, że nie jest gotowany i zachowuje większą ilość przydatnych witamin i pierwiastków śladowych. Pyszny i pachnący napój owocowy z truskawek lub truskawek, czerwona porzeczka da lekką kwaskowatość. Czarna porzeczka, jagody nadadzą morsowi bogaty ciemny kolor.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 7 g
32 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

aby zrobić napój owocowy z mrożonych jagód, umieść czyste jagody (na przykład truskawki, truskawki,czerwone porzeczki) na patelni.
zagotuj wodę, zalej jagody, przykryj, zawiń w ręcznik i pozostaw na co najmniej godzinę. Następnie odcedź sitko do napoju, aby oddzielić jagody (opcjonalny etap, możesz również zostawić je z jagodami).
dodaj cukier (lub miód).
wymieszaj.
podawaj gotowy napój owocowy z mrożonych jagód do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mrożone jagody - 38   kcal/100g

Podobne przepisy